Iohannis: Presedintia Romaniei la Consiliul UE a fost una foarte buna

Presedintia Romaniei la Consiliul UE a fost una foarte buna, numarul de dosare finalizate cu succes fiind foarte mare, a declarat, joi, presedintele Klaus Iohannis inaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, informeaza AGERPRES.

“Rezultatele pe care le-am obtinut sunt foarte bune. Intre timp, toata lumea a constientizat acest lucru. Avem, sigur, Summitul de la Sibiu, care a fost un succes recunoscut de toata lumea, dar avem si rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate. Si numarul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes in Presedintia romana arata ca avem oameni foarte buni aici, la Bruxelles, care au reusit sa duca aceste dosare pana la finalizare. Este un lucru mai putin asteptat, dar cu atat mai mult putem spune ca aceasta Presedintie a fost una foarte buna”, a precizat presedintele.

Potrivit acestuia, in prima parte a Reuniunii Consiliului European de vara se va discuta agenda strategica pentru urmatorul mandat.

“Este un pas care a fost pornit la Summitul de la Sibiu, unde s-au stabilit principiile pe care vom merge cand discutam agenda strategica. Avem un draft pentru aceasta agenda, un draft care se inspira in puncte esentiale din Declaratia de la Sibiu si cred ca astazi vom aproba o agenda care va fi foarte buna pentru urmatorul mandat si vine cu chestiuni care au fost antamate la Sibiu”, a explicat seful statului.

In cea de-a doua parte a reuniunii se va discuta despre ocuparea posturilor-cheie din administratia Uniunii.

“Aceasta chestiune este fara o agenda specifica, va fi o discutie libera si credem ca vom face pasi inspre o solutionare. Nu ma astept insa ca pana la final sa avem o decizie care poate fi trimisa in Parlament, dar asta ramane de vazut”, a aratat Iohannis.

Presedintele a mentionat in context ca Summitul de la Sibiu a constituit un foarte bun prilej pentru a fi convenite principii “care sunt foarte sanatoase si binevenite pentru urmatorul mandat”.

“Si, cu siguranta, vom gasi multe puncte care, evident, vin din ce s-a elaborat in Declaratia de la Sibiu”, a adaugat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1