Iohannis: PSD baga in disperare pensionarii cu o minciuna gogonata. PSD-istii vad venind cea mai mare infrangere de dupa Revolutie

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca PSD se ”agata cu disperare de putere”. Seful statului ii acuza pe social-democrati ca, pe ultima suta de metri, dau bani pentru ”baronii rosii” si isi angajeaza neamurile in functii publice. Klaus Iohannis a afirmat ca PSD va pierde alegerile.

”Ei, pesedistii, vad venind cea mai mare infrangere de dupa Revolutie. Si le este frica. Le este frica pesedistilor. Si se agata cu disperare de fiecare zi cat mai raman la putere. O disperare urata. Acesti pesedisti se agata de putere doar-doar inca o zi in care mai pot da ceva din banii romanilor baronilor rosii. Doar-doar mai prind o zi sa mai angajeze niste neamuri, niste prieteni, niste incompetenti, sa mai strice ce a mai ramas din marile sisteme publice din Romania. Rusine, PSD! O s-o incasati!”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, vineri, la adunarea regionala a filialelor PNL Sud-Muntenia, organizata la Pitesti. La eveniment au luat parte 2.000 de membri si simpatizanti ai PNL, parlamentari, alesi locali din regiune.

Seful statului a acuzat PSD, partidul care a guvernat cel mai mult in ultimii 30 de ani, pentru lipsa de autostrazi, spitale regionale, scoli reabilitate si masuri de siguranta. ”Vorbim despre lucruri foarte grave. Despre o justitie asaltata. Aproape ca au reusit, ei, pesedistii, sa politizeze justitia. Vedeti, vorbim despre ce nu s-a facut, despre ce s-a gresit, despre ce trebuia facut altfel si de fiecare data aceste lucruri au fost gresit abordate de PSD. De asta spun eu de atata vreme: acest PSD a construit o guvernare dezastruoasa, o guvernare esuata. Este timpul sa plece!”, a Klaus Iohannis.

PSD ii sperie pe pensionari

”Eu vreau ca PSD sa plece dupa alegeri. Si vom incepe acum, in noiembrie”, a afirmat seful statului. El a anuntat ca, impreuna cu un guvern PNL, va incepe sa repare ”tot ce a stricat PSD-ul in aceasta tara”, refererindu-se la continuarea luptei anticoruptie, o dezvoltare sustenabila a tarii, refacerea infrastructurii si a marilor sisteme publice si resetarea Romaniei.

Klaus Iohannis a afirmat ca social-democratii ”din disperare de a pierde puterea” ii mint pe pensionari ca Guvernul Orban ar taia pensiile. ”PSD a ajuns la cel mai de jos nivel. Va dati seama? Din disperarea de a pierde puterea, au inceput sa isi bata joc de o categorie de romani care merita respectul nostru, al tuturor. Ii baga in disperare pe pensionari, venind cu o minciuna gogonata, pesedista, cum ca <> ar taia pensile. Va dati seama ce jalnici sunt, sa se joace cu nervii si cu soarta pensionarilor, cand ei, de fapt, nu au fost in stare sa construiasca nimic durabil, nimic sustenabil?”, a declarat Klaus Iohannis. ”Este nevoie de un guvern al PNL pentru a ajunge sa garantam cu adevarat pensionarilor un venit decent in Romania”, a explicat seful statului.

Acesta a adaugat ca dupa alegerile prezidentiale nu trebuie sa isi imagineze cineva ca PSD va ceda ”de buna voie puterea”, fiind un partid ”insurubat” in toate instutiile statului. ”Si pentru asta, trebuie sa castigam alegerile prezidentiale, alegerile locale si, in final, alegerile parlamentare, pentru a face Romania Normala!”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Dezastrul este mult mai mare decat pare

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a acuzat PSD ca ”si-a batut joc de Romania”, oferind mai multe exemple in acest sens. ”Si astazi 100 de mineri sunt blocati in subteran, pentru ca Guvernul, de un an de zile, nu catadicseste sa prelungeasca OUG, care sa le ofere garantia angajatilor din minele Paroseni si Uricani, ca atunci cand se vor inchide minele, ei nu vor ramane fara bani sa isi hraneasca familiile”, a fost una dintre acuzatii. Ludovic Orban a declarat ca le garanteaza minerilor din Paroseni si Uricani, blocati in subteran, ca, dupa investirea guvernului condus de el, va da ordonanta de urgenta care ii asigura ca, in cazul inchiderii minelor, nu vor ramane fara bani.

Premierul desemnat a declarat ca liberalii preiau Romania intr-un moment extrem de dificil, sustinand ca dezastrul este mult mai mare decat pare la prima vedere si ca aproape in fiecare sector ”exista cel putin doua, trei bombe care vor exploda in viitorul apropiat”, pe care PSD le-a pregatit ”cu premeditare”. ”Deficitul bugetar, conform executiei oficiale la 9 luni de zile este 2,6%, in conditiile in care angajamentul de deficit bugetar este 3%. Anul trecut, conform executiei bugetare, deficitul bugetar era de 1,6% si bugetul s-a inchis pe 3%. Ganditi-va la cat va ajunge deficitul bugetar si asta in ce conditii, in conditiile in care nu s-a rambursat TVA-ul de 3 luni de zile”, a atras atentia premierul desemnat.

El a adaugat ca exista ministere, agentii, institutii guvernamentale care au bani numai pana in luna noiembrie si care nu au fonduri sa inchida anul si sa plateasca salariile.

”Ministerul Sanatatii si-a prevazut banii numai pe 11 luni. Daca nu dam rectificare bugetara sa asiguram resursele financiare, aruncam in aer finantarea spitalelor, aruncam in aer programele de sanatate publica, aruncam in aer o multime de cheltuieli vitale pentru viata si sanatatea oamenilor”, a exemplificat Ludovic Orban.

Partidul National Liberal

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1