Iohannis: Romania, cel mai redutabil sustinator al Republicii Moldova in procesul de integrare in UE

home camp2
home camp2
home camp2

iohannis1Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca Romania este cel mai redutabil sustinator al Republicii Moldova in procesul de integrare in UE, punctand ca cele doua state se vor afla intr-o buna zi nu doar in Uniune, ci si in comuniune, scrie Agerpres.

Șeful statului a reafirmat sprijinul pentru aspiratiile europene ale Republicii Moldova.

“Romania va fi mereu de partea dumneavoastra, domnule presedinte. Cred cu tarie ca Republica Moldova isi poate implini destinul doar in Uniunea Europeana. Vom fi alaturi de cetatenii Republicii Moldova oricat de mult efort va trebui sa depunem si oricat va dura. Sunt, totodata, convins ca oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului se vor regasi intr-o buna zi nu doar in Uniune, ci si in comuniune”, a afirmat Iohannis, la Suceava, la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa omologului sau moldovean, Nicolae Timofti.

El a aratat ca Republica Moldova trebuie sa faca eforturi sustinute pentru a implini procesul de reformare a statului.

“Consolidarea statalitatii inseamna in primul rand asumarea in practica a valorilor si principiilor europene fara de care nu poate exista integrare deplina. Combaterea coruptiei, stabilitatea economica si intarirea institutiilor reprezinta singura cale de succes. O spun din nou: Moldova are o mare sansa pe care noi n-am avut-o la momentul aderarii. Aceasta sansa se numeste Romania, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, astazi cel mai redutabil sustinator al Republicii Moldova in procesul de integrare”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului roman a salutat rezultatul alegerilor locale din Republica Moldova.

“Faptul ca partidele proeuropene au reusit sa castige orase importante, inclusiv Capitala, demonstreaza dorinta cetatenilor de a imbratisa si de a-si insusi valorile europene si hotararea pentru sustinerea parcursului european. Speram cu totii ca aceasta optiune manifestata la alegerile locale se va concretiza foarte curand in constituirea unui guvern de coalitie, cu o clara orientare proeuropeana, decis sa continue reformele incepute in Republica Moldova”, a spus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *