Iohannis: Romania sprijina ferm suveranitatea si integritatea teritoriala ale Spaniei

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ministrul afacerilor externe si al cooperarii al Regatului Spaniei, Alfonso Maria Dastis Quecedo, context in care a reafirmat sprijinul ferm al Romaniei pentru suveranitatea si integritatea teritoriala ale Spaniei, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Iohannis a subliniat caracterul excelent al relatiei de parteneriat strategic dintre cele doua tari, fapt impartasit pe deplin de ministrul spaniol.

“Presedintele Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul ferm al Romaniei pentru suveranitatea si integritatea teritoriala ale Spaniei, subliniind necesitatea, in contextul evolutiilor din Catalonia, a respectarii cadrului constitutional, precum si a principiilor dreptului international. Presedintele Romaniei a reliefat, totodata, faptul ca, in viziunea tarii noastre, aceasta tema constituie o problema interna a Spaniei si a manifestat increderea ca, in acest cadru, vor fi gasite solutiile cele mai potrivite pentru revenirea la ordinea constitutionala spaniola”, se arata in comunicat.

Seful statului si-a exprimat aprecierea pentru eforturile autoritatilor spaniole de a facilita integrarea cetatenilor romani in societatea spaniola, fiind recunoscuta contributia pozitiva a acestora la economia Spaniei.

“La randul sau, ministrul Alfonso Maria Dastis Quecedo a fost de acord ca integrarea comunitatii romanesti din Spania reprezinta o poveste de succes si a aratat ca Regatul Spaniei se bucura sa aiba aceasta comunitate importanta pe teritoriul sau”, precizeaza Administratia Prezidentiala.

Presedintele Iohannis a subliniat si nevoia ca cele doua tari sa consolideze tendinta ascendenta a cooperarii in domeniul economic, in contextul in care in prima jumatate a anului 2017 schimburile comerciale au crescut cu peste 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cei doi inalti oficiali au apreciat calitatea cooperarii bilaterale in alte domenii, inclusiv in cel al apararii, al interactiunii in cadrul Uniunii Europene si NATO, respectiv al combaterii terorismului, fiind mentionat in acest context proiectul romano-spaniol al infiintarii Curtii Internationale impotriva Terorismului.

“Presedintele Klaus Iohannis si ministrul Alfonso Maria Dastis Quecedo si-au exprimat increderea ca, prin eforturi comune, Romania si Spania vor face si mai puternic parteneriatul strategic valoros care leaga cele doua state”, se mentioneaza in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1