Iohannis: Romanii au cerut in 1989 ”Jos comunismul!”; astazi se aude din nou acest strigat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj la 28 de ani de la Revolutie, in care arata ca in 1989 romanii au cerut „Jos comunismul!”, iar acest strigat se aude si in prezent, fiind un semnal dat politicienilor care dovedesc in aceste zile ca ”nu vor sa se desprinda de metehnele trecutului”, informeaza AGERPRES.

„In 1989, romanii au cerut in strada ‘Jos comunismul!’. Astazi se aude din nou acest strigat. Este semnalul hotarat dat acelor politicieni care dovedesc in aceste zile ca nu vor sa se desprinda de metehnele trecutului. Apararea idealurilor Revolutiei Romane inseamna apararea institutiilor statului de drept, apararea valorilor libertatii si democratiei, precum si respectul pentru cetatean”, a scris Iohannis pe Facebook.

El subliniaza ca investigatiile din dosarul ”Revolutiei” trebuie finalizate, iar crimele si abuzurile din decembrie 1989 trebuie pedepsite.

„La 28 de ani de la Revolutia Romana, gandul meu se indreapta catre romanii care s-au opus in strada dictaturii si au luptat pentru libertate si democratie. Ei sunt eroii care au facut posibil, prin sacrificiul si curajul lor, miracolul eliberator care va ramane pentru totdeauna in cartile de istorie. Am asteptat prea mult ca adevarul sa iasa la iveala. Investigatiile din dosarul ‘Revolutiei’ trebuie finalizate, iar crimele si abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor sa li se faca, in sfarsit, dreptate”, afirma seful statului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2