Iohannis sesizeaza CCR cu privire la neconstitutionalitatea legii referitoare la statutul alesilor locali

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ceremonia de validare a Presedintelui Traian Basescu in functia de sef al statului pentru al doilea mandat de cinci ani, la sediul Curtii Constitutionale din BucurestiPresedintele Klaus Iohannis a trimis, miercuri, Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate asupra modificarilor aduse Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale transmis miercuri AGERPRES, motivele sesizarii vizeaza incalcarea prevederilor art. 1 alin. (3) si alin. (5), ale art. 11 alin. (1) si alin. (2), ale art. 16 si ale art. 147 alin. (4) din Constitutie.

Klaus Iohannis considera ca interventia legislativa asupra art.9 lit. f) si art. 15 lit. e) conduce la interpretarea ca se permite continuarea exercitarii mandatului de consilier local sau judetean, primar si presedinte de CJ de catre o persoana condamnata penal printr-o hotarare judecatoreasca definitiva la o pedeapsa privativa de libertate cu suspendarea executarii pedepsei.

Astfel, sustine seful statului, pierderea mandatului de catre alesul local care este condamnat prin “hotarare judecatoreasca definitiva la o pedeapsa privativa de libertate cu executare” presupune ca instanta a stabilit in mod definitiv vinovatia acestuia.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2