Iohannis si pompierii, lideri detasati in topul increderii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

klaus-iohannisPresedintele Klaus Iohannis si regele Mihai sunt personalitatile din Romania in care cei mai multi dintre respondentii unui sondaj au declarat ca au incredere.

Astfel, 76 la suta dintre cei care au raspuns unui sondaj realizat de Avangarde au incredere in presedintele Klaus Iohannis, in timp ce 61 la suta au in regele Mihai, transmite Evenimentul Zilei citat de ziare.com.

De asemenea, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, se bucura de increderea a jumatate dintre respondenti.

In topul increderii, asa cum au fost catalogate personalitatile din Romania in cadrul sondajului, urmeaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu (49 la suta), presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si premierul Victor Ponta (cate 43 la suta) si Dan Voiculescu si Ion Iliescu (cate 30 la suta). Cei doi sunt urmati de Traian Basescu si Mircea Geoana.

Privind increderea in institutii, 89 la suta dintre cei care au raspuns sondajului au afirmat ca au incredere in pompieri, 81 la suta in armata si 74 la suta in biserica. Presedintia se bucura de increderea a 68 la suta dintre cei chestionati.

Nu in ultimul rand, referitor la alegerile parlamentare, daca acestea ar avea loc in prima duminica dupa efectuarea sondajului, 43 dintre respondenti au afirmat ca ar vota cu PNL, 40 la suta cu alianta PSD-PC-UNPR si 5 la suta cu PLR.

Sondajul a fost realizat in perioada 21-29 aprilie, pe un esantion de 950 de persoane, prin chestionarea subiectilor fata in fata, la domiciliul fiecaruia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2