Iohannis: Am solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

klaus-iohannisPresedintele Klaus Iohannis a solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, exprimandu-si speranta ca o decizie pozitiva in acest caz va fi adoptata cat de curand posibil, scrie Agerpres.

“Am solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Am exprimat increderea ca o astfel de decizie pozitiva privind aderarea la Schengen va putea fi adoptata cat mai curand posibil”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Elysee, intr-o conferinta comuna cu omologul sau francez, Francois Hollande.

El a aratat ca principalele repere ale relatiei bilaterale dintre Romania si Franta privesc cooperarea economica bazata pe dorinta de a aprofunda si de a diversifica in ansamblu colaborarea sectoriala in numeroase domenii.

Seful statului a subliniat ca un aspect deosebit de important pentru autoritatile de la Bucuresti pe care l-a discutat cu presedintele Hollande este cel al imaginii pe care Romania si comunitatea romaneasca din Hexagon o au in Franta.

“Suntem increzatori ca fapte izolate atunci cand sunt tratate cu luciditate si moderatie nu pot avea un efect negativ de durata asupra unei lungi relatii de respect reciproc si colaborare politica si culturala. Am solicitat domnului presedinte Hollande pentru eforturile noastre sprijin in domeniul de combatere a oricarui discurs ce reduce o relatie solida la clisee”, a declarat Iohannis.

El a aratat ca a discutat cu presedintele Frantei si despre prioritatile la nivel european in lupta antiterorista.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *