Iohannis subliniaza necesitatea dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului strategic cu SUA

PNL

iohannis1Presedintele Klaus Iohannis a primit luni, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Congresului Statelor Unite ale Americii, context in care a subliniat necesitatea dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului strategic cu aceasta tara, prezentand avantajele economiei romanesti, aflate in crestere, pentru investitorii americani, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Administratia Prezidentiala, partea americana a exprimat apreciere fata de lupta anticoruptie din Romania.

Delegatia Congresului SUA este condusa de Devin G. Nunes, presedintele Comisiei permanente pentru servicii de informatii a Camerei Reprezentantilor.

“Discutiile s-au concentrat asupra dimensiunii de securitate a Parteneriatului strategic dintre Romania si SUA, cu accent asupra cooperarii militare si in domeniul schimbului de informatii. Au fost discutate, de asemenea, contextul de securitate din regiunea Marii Negre si evolutiile privind sistemul NATO de aparare impotriva rachetelor balistice.

Interlocutorii au evidentiat nivelul excelent de cooperare politica si militara dintre Romania si SUA si interesul comun de aprofundare si extindere a Parteneriatului strategic, Romania fiind unul dintre cei mai de incredere, stabili si fermi aliati ai Statelor Unite, intr-o regiune cu un grad ridicat de impredictibilitate”, precizeaza Administratia Prezidentiala.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1