Iohannis: Trebuie sa le transmitem romanilor din afara granitelor sa nu vina in acest an acasa de sarbatori

home camp2
home camp2
home camp2

Presedintele Klaus Iohannis le-a solicitat, joi, prefectilor si sefilor institutiilor publice deconcentrate sa le transmita romanilor din afara granitelor sa nu vina in acest an acasa de sarbatori, deoarece, in contextul normelor stabilite de experti, cand se intorc in tara trebuie sa intre in carantina sau izolare, informeaza AGERPRES.

“Un cuvant doresc sa spun si despre romanii din afara granitelor, despre romanii din diaspora. Se apropie sarbatorile pascale. Trebuie sa le spunem cu tristete, dar si cu sinceritate, sa nu vina in acest an acasa de sarbatori. In Europa practic nu se mai poate circula.

Este foarte, foarte complicat. Iar atunci cand totusi vin in tara, conform normelor in vigoare stabilite de experti, ei trebuie sa intre direct in izolare sau in carantina, de la caz la caz. Si atunci, ce rost ar avea sa vina, ca sa ajunga in carantina sau in izolare pentru cel putin doua saptamani? Asadar, transmiteti pe toate canalele: romanii din afara granitelor ne sunt dragi. Ne dorim sa-i vedem, ne-am dori sa fim impreuna, dar in acest an, de aceste sarbatori nu se poate. Este trist, dar trebuie sa fim sinceri pentru a nu crea asteptari care pe urma nu se implinesc”, a spus Iohannis la videoconferinta cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefectii si sefii institutiilor publice deconcentrate pe tema gestionarii epidemiei COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *