Iohannis, un nou apel ”pentru apararea statului de drept”. Mesajul presedintelui

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Comemorarii Victimelor Fascismului si Comunismului in care vorbeste despre statul de drept si incercarea de a ”spulbera libertatea de expresie”.

Astfel, seful statului face aluzie la PSD si modificarile aduse legilor justitiei – criticate de societatea civila si organismele internationale – spunand ca memoria victimelor totalitarismelor trebuie cinstita prin apararea democratiei si a statului de drept.

Iohannis subliniaza faptul ca fascismul si comunismul ”au distrus statul de drept, au incercat sa spulbere libertatea de expresie si au incalcat, in mod flagrant, drepturile si libertatile cetatenesti”.

Presedintele Romaniei avertizeaza asupra faptului ca, la 100 de ani de la formarea statului national unitar roman, ”tentatia iliberalismului este extrem de mare”.

Trebuie sa ne facem datoria de cetateni responsabili si sa combatem orice tendinta extremista care ne poate indeparta de valorile si principiile europene. Am putut observa, in ultima perioada, o serie de atacuri lansate cu scopul de a fragiliza democratia romaneasca. Nu ne putem permite renuntarea la angajamentele asumate odata cu integrarea in Uniunea Europeana si nici o revenire la practicile care au caracterizat regimul comunist.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *