Iohannis, vizita oficiala in Republica Moldova

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

klaus iohannisPresedintele Klaus Iohannis efectueaza marti si miercuri o vizita oficiala in Republica Moldova, unde se va intalni cu omologul sau, Nicolae Timofti, cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, cu presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, si cu liderii ai partidelor, transmite Agerpres.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, inainte de plecarea la Chisinau, seful statului va sustine in jurul orei 14,00 o declaratie de presa pe Aeroportul International “Henri Coanda”.

La Chisinau, presedintele Iohannis va avea marti convorbiri tete-a-tete cu omologul sau moldovean si cu participarea celor doua delegatii la resedinta de stat. Ulterior, cei doi sefi de stat vor sustine o declaratie de presa. De asemenea, presedintele Republicii Moldova va oferi un dineu oficial in onoarea presedintelui roman la Combinatul de vinuri “Cricova”.

In aceeasi zi, seful statului va avea convorbiri cu convorbiri cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

Miercuri, presedintele Iohannis va avea intrevederi cu presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, presedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, presedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, si convorbiri cu presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu.

El va participa si la ceremonia depunerii coroanei de flori la monumentul “Stefan cel Mare si Sfant” si va vizita Universitatea de Stat din Moldova, unde va sustine o alocutiune in fata studentilor.

Initial, presedintele Klaus Iohannis trebuia sa efectueze vizita in Republica Moldova in 22-23 ianuarie, insa a fost amanata pana dupa validarea unui guvern la Chisinau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2