Iohannis: Voi intra in competitie pentru un nou mandat de presedinte

Presedintele Klaus Iohannis a reiterat, vineri, ca va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidentiale si a anuntat obiectivele pentru acest an, informeaza AGERPRES.

“Incepem anul 2019, un an cu foarte multe provocari, incepem acum, practic, direct cu Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Chiar saptamana viitoare vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a incepe in forta aceasta Presedintie. Sunt convins ca vom face fata bine. Avem deja, in luna mai, primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare si de pe acum vreau sa spun ca este foarte important sa participam la aceste alegeri. Cu cat mai multi alegatori se prezinta la aceste alegeri, cu atat mai clar va fi rezultatul. La sfarsitul anului vom avea alegeri prezidentiale si reiterez ce am mai spus, voi intra in competitie pentru un nou mandat de presedinte”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

El a precizat obiectivele pe care le are pe parcursul anului.

“Pe intreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele Romaniei, sunt o mai profunda si mai buna integrare europeana, consolidarea posturii noastre in cadrul NATO si poate chiar reusim in cursul acestui an sa avem o intarire a prezentei NATO pe Flancul estic, ceea ce, cu siguranta, ar fi foarte bine pentru noi. Si unul din obiectivele mari, foarte importante, pentru mine si in anul 2019 este consolidarea statului de drept in Romania, asta insemnand, evident, printre altele, si continuarea in forta a luptei impotriva coruptiei. Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidentiale este castigarea unui al doilea mandat de presedinte al Romaniei”, a aratat Iohannis.

Seful statului s-a declarat optimist in ceea ce priveste candidatura sa pentru un nou mandat, mentionand ca nu se teme de niciun contracandidat.

“Da, sunt foarte optimist. Nu ma tem de niciun contracandidat. Nu ma tem niciodata de contracandidati. Alegerile sunt alegeri. Cine doreste sa obtina un mandat trebuie sa se prezinte in postura de candidat. Eu ma voi prezenta si sunt optimist, da!”, a mai spus Iohannis.

Intrebat cum ar fi o cursa prezidentiala cu Liviu Dragnea, presedintele PSD, seful statului a raspuns: “Eu cred ca orice cursa electorala are un parcurs pe care il cunoastem, cu campanie electorala, dar in final, important este ce doresc alegatorii si la sfarsitul anului 2019 vom sti ce presedinte si-au dorit romanii”.

El a mai aratat ca este sustinut de PNL in cursa pentru prezidentiale si ca discutia privind o sustinere mai mare se va purta.

“Asta sigur ramane o discutie care se poate purta si se va purta, insa importanta este sustinerea romanilor”, a subliniat Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1