Iohannis: Voi retrimite Parlamentului pentru corectura si imbunatatire legea bugetului pe anul 2019

PNL

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, informeaza AGERPRES.

“Voi retrimite Parlamentului pentru corectura si imbunatatire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceti un buget sanatos pentru Romania! Parlamentul are ocazia, dar in primul rand responsabilitatea sa faca rapid corectiile necesare, astfel incat bugetul chiar sa fie unul pentru dezvoltarea Romaniei”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El nu a dorit sa comenteze decizia Curtii Constitutionale cu privire la Legea bugetului de stat, insa a subliniat ca bugetul pe anul 2019 este bazat pe cifre false si l-a catalogat din nou drept unul al “rusinii nationale”.

“Dincolo de aspectele de constitutionalitate, bugetul ramane unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul in realitate nu ii are, croit gresit impotriva tuturor obiectivelor majore ale romanilor. Pe scurt, ramane bugetul rusinii nationale. Cel mai slab Guvern din istoria postdecembrista, un Guvern pesedist al imposturii si incompetentei a croit un buget pe masura sa. Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu fantezist, fara garantii privind punerea in aplicare, fapt confirmat de institutiile europene si de alte institutii internationale. Este un buget care pune in discutie respectarea tratatelor internationale la care Romania este parte, dar, din nefericire, si a legislatiei in domeniu”, a spus Iohannis.

Seful statului a sustinut, de asemenea, ca bugetul prezentat de PSD si votat de majoritatea pesedista a fost gandit pentru a “servi in principal intereselor politice ale unui grup restrans”.

“PSD urmareste o agenda care nu are nici o legatura cu economia, nici cu situatia romanilor si nici cu dezvoltarea reala a tarii”, a aratat Iohannis.

El a criticat din nou faptul ca bugetul prevede o crestere “enorma” a sumelor alocate partidelor, urmand ca PSD sa beneficieze de cea mai mare suma.

“Ni se spune cu cinism de catre PSD ca nu se gasesc bani pentru a mari la timp alocatiile copiilor”, a adaugat Klaus Iohannis.

Presedintele a criticat si bugetul alocat investitiilor.

“Vedem cum liderii si propaganda pesedista repeta in mod obsesiv ca acest buget este unul al investitiilor si ca principalii beneficiari sunt comunitatile locale, dar in realitate bugetul pesedist prevede o reducere semnificativa a cheltuielilor pentru investitii din bugetele locale. Se prevede o suma de 1,2%. Este cea mai scazuta valoare a ponderii in PIB din ultimii zece ani, iar investitiile anuntate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici fata de cele din 2018. Acesta este marele buget de investitii, care taie un miliard, dar intreb si eu acum: cine a oprit PSD sa faca investitii majore inca de acum doi ani, de cand a intrat la guvernare? De ce din 2016 incoace albirea dosarelor liderilor PSD continua sa fie prioritatea zero pentru ei, in locul construirii de autostrazi si spitale?”, a afirmat Iohannis.

El a reiterat ca guvernarea PSD a esuat. “Daca PSD nu este in stare sa guverneze pentru cetatean, atunci sa plece de la guvernare si sa lase pe altii, care se pricep. PSD este singurul vinovat pentru toate aceste intarzieri ale bugetului”, a subliniat Klaus Iohannis.

Miercuri, Curtea Constitutionala a Romaniei a respins sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind ca actul normativ este constitutional.

De asemenea, CCR a admis sesizarea sefului statului asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1