Iohannis: Vom lua masuri chiar mai dure in momentul in care vor deveni absolut obligatorii

Autoritatile romane vor lua masuri ”chiar mai dure in momentul in care vor deveni absolut obligatorii” pentru limitarea raspandirii COVID-19, a declarat, luni, presedintele Klaus Iohannis, informeaza AGERPRES.

“Ne confruntam cu o situatie fara precedent, in care viata fiecarui cetatean depinde de decizii ferme. Vreau ca fiecare roman sa inteleaga ca nu ne vom opri si vom lua masuri chiar mai dure in momentul in care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea raspandirii virusului”, a spus seful statului intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Iohannis a punctat ca, alaturi de premierul Ludovic Orban si de ministri, evalueaza permanent evolutia raspandirii infectiei.

“Masurile restrictive de pana acum au fost luate gradual, in functie de etapa in care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului in comunitate. Ca om care iubeste democratia, orice restrangere in exercitarea drepturilor fundamentale ma mahneste profund. Generatiile care au avut cel mai mult de suferit de pe urma privatiunilor unui regim care ne-a suprimat drepturile si libertatile decenii la rand inteleg probabil cel mai bine cat de greu este sa iei astazi asemenea masuri. Nu este o decizie usoara, dar este necesara pentru a proteja sanatatea romanilor si a familiilor acestora”, a adaugat Iohannis.

Seful statului a vorbit si de ajutorul care va fi dat celor care au nevoie.

“In egala masura, insa, vom continua sa-i ajutam pe toti cei afectati de aceasta criza. Masurilor sociale si economice adoptate zilele trecute li se va adauga un nou pachet, care sa rezolve problemele si mai multor categorii de intreprinzatori si oameni de afaceri care se confrunta cu mari greutati”, a anuntat Klaus Iohannis.

In aceste momente, a subliniat presedintele, nu trebuie cautati “tapi ispasitori” si a vorbit de realitatea din domeniile medical si economic din tara noastra.

“Romania nu este acolo unde ne dorim cu totii sa fie, nici in domeniul medical, nici in cel economic, dar acum nu este nici pe departe momentul de a invinovati sau a cauta tapi ispasitori pentru sirul lung de decizii gresite din trecut. Va asigur insa de un singur lucru: tot ce avem la dispozitie, toate instrumentele fiscale si economice, toate resursele, inclusiv cele pe care le putem obtine de la nivelul Uniunii Europene, sunt puse in slujba sanatatii romanilor si a ajutarii firmelor si angajatilor care trec in aceste zile prin momente dramatice”, a sustinut el.

De asemenea, a subliniat si ajutorul la care Romania are acces in comunitatea Uniunii Europene.

“Astazi avem avantajul apartenentei la marea familie europeana si lucrand impreuna cu partenerii nostri sunt increzator ca vom trece mai usor peste socul social si economic provocat de aceasta criza. In momente de cumpana, in care suntem pusi in fata celor mai dure provocari, atunci aratam cine suntem cu adevarat. Este timpul compasiunii, al generozitatii si altruismului, trasaturile de caracter definitorii ale unui popor greu incercat de istorie”, a evidentiat presedintele Romaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1