Ionel Bogdan a fost învestit în funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș (VIDEO)

home camp2
home camp2
home camp2

Noul președinte al Consiliului Județean Maramureș a fost învestit sâmbătă în funcție în cadrul unei festivități la care a luat parte și premierul Ludovic Orban, dar și Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene. Înaintea acestui moment au depus jurământul și noii consilieri județeni.

Ionel Bogdan a spus că de luni va începe implementarea Planului lui Bogdan, care va aduce investiții serioase în județ.

”Astăzi este un moment important pentru noi toți, astăzi este un moment important pentru întreg Maramureșul, pentru că de astăzi Maramureșul are un consiliu nou ales, un consiliu cu jurământul depus, un consiliu care de luni va intra în depline atribuții. (…)

De luni vom începe practic implementarea acestui plan (Planul lui Bogdan – n. red.), pentru că planul pe care l-am făcut este un plan despre proiecte, cu proiecte, de investiții serioase pentru județul Maramureș, care să aducă acel plus de care județul nostru are nevoie.

De luni vom începe să lucrăm împreună pentru următorii patru ani de zile, următorii patru ani în care va trebui să ne dedicăm în slujba cetățenilor din județul Maramureș. Vă rog, stimați consilieri, să fiți extrem de serioși în această perioadă, pentru că avem o șansă să implementăm pentru Maramureș cele mai importante proiecte care au fost vreodată implementate aici în Maramureș”, a spus Ionel Bogdan, referindu-se la proiecte precum realizarea drumului expres, finalizarea barajului Runcu și extinderea rețelei de gaze.

Ludovic Orban a precizat că prezența lui la acest moment înseamnă un angajament de susţinere pentru toate proiectele judeţului Maramureş.

“Vreau să interpretaţi prezenţa mea aici ca un angajament de susţinere pentru toate proiectele judeţului Maramureş. Şi asta nu o fac cu scop electoral, ci o fac dintr-o experienţă personală. Eu am trecut prin administraţia locală şi mi-am dat seama ce înseamnă reglementările unei administraţii centrale ce nu a trecut prin administraţia locală. Cred că este momentul în care Guvernul şi administraţia centrală devin cu adevărat un partener al administraţiei locale, nu o frână, un instrument de opresiune sau de risipire discriminatorie a resurselor în funcţie de ochi frumoşi, nu în funcţie de calitatea proiectelor.

Un judeţ deloc simplu, un judeţ cu multe ţări, Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului, Maramureşul istoric, toate zone foarte diverse şi cu problematici deosebite, care trebuie abordate în mod profesionist şi cu soluţii care nu pot fi aplicate peste tot la fel. Nu este un mandat uşor.

Îmi aduc aminte cu nostalgie când Ionel Bogdan, cu ceva ani în urmă, nu foarte mulţi ani era la organizaţia de tineret, apoi la organizaţia municipală Baia Mare, şi mă bucur să fiu alături de el pentru un succes remarcabil în care deşi tânăr, deşi, poate, fără să beneficieze de o notorietate, a reuşit în această competiţie să câştige poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Vă rog, să fiţi alături de proiectele sale, indiferent din ce formaţiune politică faceţi parte”, a declarat Ludovic Orban.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *