Ionel Bogdan: ”Am incredere ca saptamana viitoare vom vorbi despre guvernul investit al premierului Orban”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Partidul National Liberal a anuntat in aceasta saptamana programul de guvernare si echipa de ministri propusa de catre Guvernul Orban.

Romania are nevoie de un nou guvern, de o echipa serioasa, pregatita sa lupte pentru bunastarea fiecarui cetatean, pentru implementarea proiectelor care vizeaza dezvoltarea Romaniei, dar mai ales pentru repararea dezastrului provocat de Guvernul PSD.

Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures: ”Noi am scris un program de guvernare realist, un program de guvernare care sa intampine nevoile imediate ale Romaniei si nu am venit cu tot felul de fantasmagorii care nu pot fi realizate, ci am venit cu proiecte pe care putem sa le realizam imediat. Sunt obiective pe termen scurt, cum ar fi: organizarea alegerilor prezidentiale, restructurarea si tranzitia de la modelul economic impus de PSD, la un sistem cat mai echilibrat si predictibil.

Sunt 12 masuri urgente: rectificarea bugetara, elaborarea proiectului de buget pentru anul viitor, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, organizarea examenului de rezidentiat pentru absolventii din medicina, avizarea proiectului de lege privind abrogarea recursului compensatoriu care este extrem de important, initierea procedurilor privind desemnarea titularilor la conducerea parchetelor, renuntarea la split TVA si a unor prevederi din OUG 114, eliminarea supraaccizei la carburanti, eliminarea supraimpozitarii contractelor part-time, refacerea legislatiei pe pilonul II de pensii etc.”

In ceea ce priveste campania electorala pentru alegerile prezidentiale din aceasta toamna, filiala PNL Maramures s-a mobilizat foarte bine, echipele de liberali maramureseni fiind implicate la maxim in actiunile pe care le desfasoara zilnic in tot judetul.

Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures:” La nivelul filialei PNL Maramures avem echipe in teren in fiecare zi in tot judetul. Pana acum, colegii mei s-au intalnit cu cel putin 20% din locuitorii judetului Maramures si pana la finalul campaniei electorale ne dorim sa ajungem la peste 50% din locuitori, efectiv sa discutam cu ei. Asta a fost strategia pe care am abordat-o inca de la inceputul campaniei electorale.”

Presedintele PNL Maramures a vorbit si despre evenimentul organizat la inceputul campaniei electorale la ATP Tech Center, unde au fost atat premierul desemnat, Ludovic Orban, cat secretarul general al partidului, Robert Sighiartau, viitorul ministru al agriculturii, Adrian Oros, prim-vicepresedintele partidului, Rares Bogdan, precum si alti reprezentanti importanti din conducerea centrala a PNL.

Despre starea actuala a justitiei, dar si a economiei, precum si despre masurile urgente care trebuiesc aplicate in aceste doua mari sisteme, care sustin functionalitatea Romaniei, au discutat Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures, si Calin Bota, presedinte PNL Baia Mare.

Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures:” Avem o nominalizare a unui profesionist la Ministerul Justitiei, un om cu multa experienta, un profesor universitar, un avocat care a respectat si va respecta intotdeauna libertatile si drepturile fundamentale ale omului ca fiind un principiu de baza, atat al Partidului National Liberal, cat si al democratiei.

In programul de guvernare se pune un accent masiv pe anumite modificari aduse sistemului judiciar existent in momentul de fata, modificari care au fost aduse de catre PSD in dispretul dispozitiilor legale, in dispretul recomandarilor Comisiei de la Venetia si in dispretul normelor constitutionale. ”

Calin Bota, presedinte PNL Baia Mare: ”Salut decizia nominalizarii pentru Ministerul Finantelor Publice a senatorului Florin Citu, cu atat mai mult cu cat pentru prima oara in ultimii multi ani vom avea in fruntea acestei institutii o persoana care este priceputa intr-un astfel de domeniu. Este un finantist cu un background solid in spate.

(…) Avand in vedere activitatea serioasa pe care a avut-o in cadrul institutiilor bancare in care a activat, va reusi sa aduca acea rigoare si acea seriozitate care caracterizeaza activitatile bancare si la nivelul ANAF-ului, astfel incat sa nu ne trezim in situatii cum sunt cele de astazi cand imprumutam in fiecare zi fara sa stim pentru ce o facem.”

PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2