Ionel Bogdan: “Cifrele din executia bugetara la cinci luni ar trebui sa aduca guvernul cu picioarele pe pamant”

home camp2
home camp2
home camp2

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, sustine ca cifrele din executia bugetara la cinci luni ar trebui sa aduca guvernul cu picioarele pe pamant, astfel incat sa ia masuri pentru reducerea deficitului.

Acesta afirma ca cel mai mult au crescut cheltuielile de personal (cu 24,6% ), cheltuielile cu bunuri si servicii (cu 14,8%).

“Cifrele din executia bugetara la cinci luni ar trebui sa aduca guvernul cu picioarele pe pamant si sa ia masuri pentru a reduce deficitul bugetar, care a crescut cu 80,5% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

In cifre exacte, deficitul a ajuns in primele cinci luni din 2019 la 14,7 miliarde de lei, iar perspectivele nu sunt optimiste, in conditiile in care cheltuielile sunt in crestere (vine si majorarea pensiilor in septembrie), iar incasarile sunt mult sub cheltuieli.

Asa cum arata datele oficiale, cel mai mult au crescut cheltuielile de personal (cu 24,6% ), cheltuielile cu bunuri si servicii (cu 14,8%), cu dobanzile (cu 13,7%), cu asistenta sociala (cu 15,0%), in vreme ce cheltuielile cu investitiile au crescut cu doar 8,7%, in conditiile in care guvernul a declarat ca acest an este ,,anul investitiilor”.

Fara masuri de reducere a cheltuielilor si de crestere a incasarilor e greu de rezolvat ecuatia deficitului bugetar, iar guvernul e prins in capcana propriilor promisiuni”, a spus Ionel Bogdan, intr-un comunicat de presa.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *