Ionel Bogdan despre extinderea votului in diaspora: “Un pas inainte”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul PNL Maramures, Ionel Bogdan, spune ca extinderea votului in diaspora pe parcursul a trei zile este un pas inainte pentru a respecta dreptul la vot al romanilor de peste hotare.

“Un pas inainte pentru a respecta dreptul la vot al romanilor din diaspora. Camera Deputatilor a votat astazi, cu o majoritate covarsitoare, modificarile la legile electorale, care vor putea fi puse in practica incepand cu alegerile
prezidentiale din aceasta toamna, pentru a nu mai ajunge de rasul Europei deoarece nu reusim sa oferim dreptul tuturor romanilor la vot.

Principalele elemente de noutate vizeaza introducerea votului prin corespondenta si la alegerile prezidentiale, iar votarea in strainatate se desfasoara pe parcursul a trei zile: vineri, sambata si duminica. De asemenea, alegatorii care la ora 21:00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare, pot sa isi exercite dreptul de vot pana la ora 23:59. In plus, alegatorul care doreste sa voteze se poate inregistra in registrul electoral ca alegator in strainatate, prin intermediul unui formular online aflat pe site-ul AEP”, a spus Ionel Bogdan.

Liberalul mai considera ca acestea sunt niste modificari utile care ii vor ajuta pe romanii din diaspora.

“Sunt modificari utile, de bun simt, care am incredere ca ii vor ajuta pe romanii din diaspora. E important ca PSD a inteles ca trebuie respectate drepturile tuturor romanilor si e important ca aceste modificari sa fie bine comunicate de catre guvern, astfel incat romanii din strainatate sa poata vota civilizat la urmatoarele alegeri”, a adaugat Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2