Ionel Bogdan despre initiativa USR de interzicere a organizatiilor si simbolurilor comuniste: „Credem ca educatia este principalul mijloc prin care pot fi combatute ideologiile extremiste”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, se declara surprins de initiativa legislativa propusa de doi deputati USR, respectiv Cristian Ghinea si Vlad Durus, de interzicere a organizatiilor si propagandei comuniste.

Ionel Bogdan spune ca libertatea, la fel ca proprietatea, este sfanta, iar orice incercare de ingradire a acesteia trebuie sa fie izolata si respinsa.

„Partidul National Liberal a fost desfiintat de comunisti, liderii nostri au fost torturati si omorati in inchisori de regimul comunist, dar niciodata nu ne-am gandit sa bagam pe cineva la inchisoare pentru propagarea unor idei, fie ele si comuniste.

Tocmai de aceea am fost suprins de initiativa deputatilor USR care vor–i bage la inchisoare pana la 10 ani pe cei care promoveaza ideile si doctrinele comuniste. Nu pentru asta au murit tinerii in urma cu 30 de ani, nu pentru asta au murit oamenii in temnitele comuniste. Libertatea este sfanta, la fel ca proprietatea, iar orice incercare de ingradire a acesteia trebuie sa fie izolata si respinsa.

Iniante de a veni cu un astfel de proiect, parlamentarii USR trebuiau sa se consulte cu reprezentantii societatii civile, cu victimele comunismului, cu asociatiile de detinuti politici sau macar cu colegii lor de la Plus, pentru ca una din tintele acestei legi ar putea fi chiar colega lor, Oana Bogdan, care milita recent pentru niste idei care ne-au dus pe multi cu gandul la comunism”, a declarat Ionel Bogdan.

Liderul liberalilor maramureseni este convins ca parlamentarii PNL nu vor sustine un astfel de proiect de lege.

„Sunt convins ca parlamentarii PNL nu vor sustine un astfel de proiect de lege, pentru ca noi credem ca educatia este principalul mijloc prin care pot fi combatute ideologiile extremiste. Si noi facem de multi ani acest lucru la Scoala Politica Gheorghe I Bratianu de la Sighet, unde-i invitam sa ia parte, cu mare drag, si pe parlamentarii USR”, a adaugat Ionel Bogdan.

Propunerea legislativa urmareste interzicerea constituirii organizatiilor cu caracter comunist, promovarea in public a doctrinei comuniste, negarea crimelor comunismului ori a efectelor acestuia, dar si raspandirea simbolurilor comuniste, cu exceptia activitatilor desfasurate in interesul artei, stiintei, cercetarii sau dezbaterii unei chestiuni de interes public, potrivit usr.ro.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2