Ionel Bogdan despre programul de guvernare al PNL: “E un program realist”

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, a declarat, dupa votul de joi din Biroul National al PNL a programului de guvernare si a echipei de ministri ca obiectivele principale ale cabinetului Orban sunt organizarea alegerilor, restructurarea executivului si tranzitia de la modelul economic impus de PSD la un sistem echilibrat si predictibil.

“Am votat astazi (joi – n. red.) in Biroul National al PNL programul de guvernare si echipa de ministri pe care premierul o propune Parlamentului pentru investirea noului guvern.

E un program realist, cu masuri pe termen scurt, obiectivele principale ale cabinetului Orban fiind organizarea alegerilor, restructurarea executivului si tranzitia de la modelul economic impus de PSD la un sistem echilibrat si predictibil.

Ne vom concentra pe elaborarea proiectului de buget pentru anul viitor, cresterea absobtiei fondurilor europene, organizarea examenului de rezidentiat pentru absolventii de medicina, avizarea proiectului de Lege pentru abrogarea recursului compensatoriu si initierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor”, a spus Ionel Bogdan, intr-o postare pe Facebook.

In privinta economiei, liberalii isi propun corectarea problemelor generate de OUG 114, eliminarea supraccizei la carburanti si a taxarii part-time.

“La nivel economic, ne propunem corectarea problemelor generate de OUG 114, eliminarea supraccizei la carburanti si a taxarii part-time. De asemenea, vom urgenta procedurile pentru realizarea proiectelor majore de investitii in infrastructura, sanatate si educatie si pregatirea Acordului de parteneriat cu Comisia Europeana pentru cadrul financiar european multianual 2021 – 2027.

Am incredere ca masurile propuse si echipa de ministri vor avea sustinere si ca vom gasi responsabilitate si intelepciune la nivelul Palamentului pentru a avea in cel mai scurt timp un guvern legitim la Palatul Victoria”, a adaugat Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1