Ionel Bogdan: Drumurile expres Baia Mare – Jibou și Baia Mare – Satu Mare beneficiază de cea mai mare alocare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a postat acum câteva minute informație despre banii pentru drumurile exprese din județ. Astfel, drumurile expres Baia Mare – Jibou și Baia Mare – Satu Mare beneficiază de cea mai mare alocare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la capitolul drumuri expres, conform documentului lansat joi seara de Guvern.

Din cele 2.336,73 milioane de euro prevăzute pentru drumurile expres din România, 760,73 milioane de euro sunt destinați pentru proiectele care leagă Maramureșul de rețelele de autostrăzi naționale și europene.

Astfel, 423,90 milioane euro sunt prevăzuți pentru drumul expres Baia Mare – Jibou, pentru care chiar astăzi voi semna un Acord de asociere între Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Județean Sălaj.

Pentru drumul expres Baia Mare – Satu Mare sunt alocați în PNRR 336,83 milioane de euro, acest proiect fiind vital pentru legarea județului nostru de coridoarele de transport europene.

Planul Național de Redresare și Reziliență aduce în economia României peste 30 de miliarde de euro, iar o parte din acești bani vor fi folosiți pentru finalizarea a 970 de km de autostrăzi și drumuri expres.

Mă bucur că cele două drumuri expres, la care lucrez din prima zi a mandatului de președinte al Consiliului Județean și care sunt vitale pentru dezvoltarea Maramureșului, se află în Planul Național de Redresare și Reziliență și beneficiază de finanțări generoase din fonduri europene.

Prin astfel de proiecte vom reuși să dezvoltăm județul și îi vom convinge pe oameni să rămână acasă și să construim împreună Maramureșul pe care îl dorim cu toții.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Dinu

    E de bine pentru ca ciuma rosie folosea banii tarii pentru dezvoltarea bucurestilor si sudului in special teleormanului unde dracnea si oligarhii lui au topit tot. Transilvania a fost lasata fara finantare si multe proiecte au fost abandonate pe la jumate .

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *