Ionel Bogdan: Educatia a ajuns bataia de joc a guvernarii PSD-ALDE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, sustine ca cducatia a ajuns bataia de joc a guvernarii PSD-ALDE.

Acesta afirma ca profesorii sunt platiti prost si cu intarziere, iar elevii nu sunt incurajati sa vina la scoala.

„Pentru guvernarea PSD-ALDE, educatia nu a fost niciodata o prioritate, dovada fiind modul in care actualii guvernanti se raporteaza la scoala, la profesori si la infrastructura din invatamant.

Realitatea ne arata ca profesorii sunt platiti prost, mai putin decat o femeie de serviciu dintr-o primarie, sunt platiti cu intarziere, iar multi dintre ei sunt obligati sa predea in conditii improprii, in clase supraaglomerate sau lipsite de dotari si de conditii minime necesare procesului educational.

Elevii nu sunt incurajati sa vina la scoala, nu exista masuri de sustinere a copiilor din mediile vulnerabile social, iar toate acestea duc la cresterea ratei abandanoului scolar si la cresterea ratei de analfabetism functional.

Din pacate, aceste probleme reale nu-i intereseaza pe guvernanti. Coalitia de guvernare este strict interesata de pesedizarea invatamantului, de asigurarea unor directori de scoala obedienti, dispusi sa asculte comenzile de partid si sa actioneze in consecinta.

Prin urmare, nu trebuie sa mire pe nimeni faptul ca actuala guvernare desfiinteaza scoli si gradinite, politizeaza scolile, subfinanteaza educatia si practic nu da doi bani pe viitorul copiilor nostri”, a spus Ionel Bogdan.

Presedintele PNL Maramures mai mentioneaza ca din cele peste 100 de masuri pe care PSD-ALDE si le-a asumat in domeniul educatiei, doar 11 au fost realizate.

„Din cele 111 masuri asumate de PSD si ALDE in domeniul educatiei, au fost realizate doar 11, iar aceasta cifra vorbeste de la sine despre interesul acordat de guvernare educatiei din Romania.

In consecinta, avand in vedere aceste aspecte, PNL a depus astazi o motiune simpla pe Educatie , intitulata sugestiv Educati Romania, nu o pesedizati! in care solicitam demiterea ministrului Valentin Popa care, la fel ca si colegii sai de partid, trateaza cu nepasare si dezinteres problemele educatiei romanesti.

Anul acesta este un an simbolic pentru tara noastra, este Anul Centenarului Marii Unirii, si daca vrem sa facem ceva pentru viitorul acestei tari trebuie actionam si sa investim in educatie. Este sansa noastra pentru viitor si pentru dezvoltare”, a adaugat liderul liberal.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2