Ionel Bogdan: “Este un moment dificil pentru Romania atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere politic”

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, sustine ca Romania traverseaza un moment dificil atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere politic.

El a dat ca exemplu faptul ca exista institutii publice care nu pot sa-si inchida anul pentru ca nu au un buget.

“Este un moment important pe care il vom trece, zic eu, cu bine saptamana viitoare, luni, cand Guvernul Orban va primi votul de investitura, votul Parlamentului. Asa cum am anuntat deja, avem peste 233 de parlamentari care vor vota luni investirea Guvernului Orban.

Este un moment dificil pentru Romania atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere politic, pentru ca nu avem inca un comisar european care sa fie validat de Parlamentul European si trebuie sa facem o propunere corecta, cu consultarea presedintelui Romaniei, dar avem rectificarea de buget care este foarte importanta pentru administratiile publice locale si pentru toate institutiile din Romania.

Sunt astazi primarii atat in Maramures, cat si la nivel national care nu au platit asistentii sociali de peste cinci, sase luni de zile. Sunt institutii publice care nu pot sa-si inchida anul pentru ca nu au un buget pe care sa-l reuseasca sa-l inchida. Exista un deficit foarte mare de aproximativ un miliard de lei pe fondul de pensii care, de asemenea, trebuie acoperit. Exista un deficit foarte mare pe sistemul de sistemul, de asemenea, trebuie acoperit”, a declarat Ionel Bogdan, in cadrul unei conferinte de presa.

Liderul liberal a mai mentionat ca PNL si premierul desemnat Victor Orban vor face intai o rectificare bugetara care sa rezolve toate aceste probleme.

“Vom face prima data o rectificare de buget care sa regleze toate aceste probleme, vom propune proiectul de buget pana in luna decembrie Parlamentului, pentru a avea un buget cat mai repede adoptat in Parlamentul Romaniei si propunerea de comisar european din partea Romaniei, pentru ca tinem blocata Comisia Europeana”, a adaugat Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1