Ionel Bogdan: „Executia bugetului pe primele trei luni reclama demisia guvernului Dancila”

Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul PNL Maramures, Ionel Bogdan, sustine ca executia bugetului din primele luni ale anului reclama demisia guvernului Dancila.

Acesta mai precizeaza ca pentru prima oara din 2009, veniturile fiscale sunt mai mici in comparatie cu anul precedent.

„Executia bugetului pe primele trei luni reclama demisia guvernului Dancila, pana nu va fi prea tarziu pentru economia tarii. Iresponsabilitatea actualului  guvern arunca Romania intr-o situatie care cu greu va mai putea fi redresata.

Pentru prima oara de la criza economica din 2009 veniturile fiscale sunt mai mici comparative cu anul precedent. E o situatie nefireasca in care economia duduie, dupa cum sustin guvernantii, dar veniturile scad. Ce-i drept cresc cheltuielile bugetare dar, din pacate nu vedem nicio  investitie serioasa in tara.

In continuare nu avem autostrazi, nu avem spitale noi, scoli moderne, iar majoritatea drumurilor sunt pericole publice pentru soferi”, a spus Ionel Bogdan, intr-o conferinta de presa.

Ionel Bogdan mai mentioneaza ca generatiile viitoare vor primi ca mostenire doar niste datorii.

„Cresterile de pensii si de salarii se fac pe seama generatiilor viitoare, carora nu le vom lasa mostenire o tara modernizata, ci doar niste datorii facute din disperarea PSD de a respecta niste promisiuni populiste de campanie.

Oricum, actuala guvernare a reusit o performanta rar intalnita, i-a nemultumit inclusiv pe cei carora le-a crescut salariile. In multe cazuri au crescut salariile, dar au scazut veniturile angajatilor, situatie care a dus la proteste justificate ale salariatilor din sanatate, din educatie.

De asemenea, atragerea fondurilor europene este departe de nevoile Romaniei, actuala guvernare fiind incapabila sa atraga bani europeni pentru proiecte importante. Sa nu uitam ca s-au pierdut banii pentru construirea spitalelor regionale si ca nu reusim inca sa construim autostrazi cu bani europeni, asa cum se intampla in alte tari europene.

Executia bugetului general consolidat pe primul trimestru al anului 2018 s-a incheiat cu un deficit – cheltuieli mai mari decat veniturile – de 4,46 miliarde de lei, respectiv 0,48% din PIB, arata datele comunicate de Ministerul Finantelor Publice (MFP)”, a mai declarat presedintele PNL Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole