Ionel Bogdan: Extindem proiectul ”Testăm în Maramureș” și oferim servicii de testare gratuită COVID-19 și cetățenilor ucraineni

Aleșii județeni s-au întrunit astăzi în ședință extraordinară, în cadrul căreia au adoptat o serie de proiecte, trei dintre acestea fiind cu rol de sprijin pentru refugiații ucraineni.

În acest sens, a fost aprobat proiectul  privind extinderea programului ”Testăm în Maramureș”. În urma adoptării acestui proiect de hotărâre, cetățenii ucraineni  care vin în Maramureș și au nevoie de un test COVID-19 de tip RT-PCR sau antigen rapid, pot beneficia de testare gratuită în centrele partenere din acest program.

Un alt proiect important de sprijin care a fost adoptat este proiectul de hotărâre care privește extinderea Acordului de cooperare cu alte 4 ONG-uri care și-au exprimat intenția de a se alătura campaniei de sprijin pentru Ucraina, inițiată de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Instituția Prefectului.

Cele 4 organizații neguvernamentale vor veni cu experiența pe care o au în realizarea acțiunilor de tip social și vor pune umărul la desfășurarea cât mai corectă a măsurilor de sprijin pentru cetățenii ucraineni.

În prezent, sunt 29 de ONG-uri care se implică activ în acțiunile umanitare de susținere a refugiaților ucraineni din Maramureș, soldaților și civililor care au rămas pe teritoriul Ucrainei.

Pentru a susține mai eficient familiile cu copii și refugiații ucraineni care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, a fost adoptat astăzi proiectul de hotărâre care prevede încheierea unui Acord de cooperare între Consiliul Județean Maramureș, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

Prin acest acord, CJ Maramureș dispune la acordarea sumei de 1 milion de lei pentru implementarea măsurilor de sprijin a Ucrainei.

Acest proiect vine în urma cererii tot mai mari de sprijin a familiilor de ucraineni care au  copii și care au nevoie de cazare, hrană, asistență socială, psihologică și chiar îndrumare.

Prin acest parteneriat se asigură, totodată, organizarea cât mai eficientă și unitară a asistenței umanitare atât pentru persoanele refugiate din Maramureș, cât și pentru cetățenii și autoritățile publice de pe teritoriul Ucrainei.

Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș, a declarat: ”Avem deja 7 camioane pline cu ajutoare, pregătite în depozitul din Halmeu pentru a ajunge către refugiații ucraineni. Am mai luat un depozit la Halmeu, deoarece în următoarele zile vor ajunge transporturi cu ajutoare din Germania, Austria, Italia, din mai mult țări, dar și foarte multe ajutoare din România, de la companii mari care doresc să ofere sprijin pentru  Ucraina.

Aceste ajutoare vor merge în zonele unde este nevoie de ele, pe teritoriul Ucrainei, iar astăzi cei de la Rotary Baia Mare vor transporta mai multe camionete de produse alimentare, haine, produse de igienă, produse sanitare, în zonele de conflict unde este mare nevoie de ele.

Susținem în fiecare zi Ucraina, prin tot ceea ce facem,  suntem alături de ucraineni în aceste momente grele  pentru ei și ne rugăm să iasă învingători.

Mulțumesc ONG-urilor implicate, cetățenilor, societăților comerciale, autorităților publice care oferă sprijin și se implică constant în acțiunile de ajutor pentru Ucraina.”

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu