Ionel Bogdan: “Guvernul Dancila trebuie sa plece cat mai repede posibil”

Guvernul Dancila trebuie sa plece cat mai repede posibil. Fiecare zi care trece cu aceasta echipa la guvernare inseamna prelungirea dezastrului in care se afla deja tara, inseamna preturi mai mari la gaze si curent electric, inseamna importuri mai mari, pe scurt inseamna o viata mai scumpa pentru fiecare roman. Cauza acestor
scumpiri este deja celebra OUG 114, care este blocata in prezent de PSD in comisiile parlamentare.

Datele oficiale de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie arata ca in luna august importurile de gaze in Romania au fost de 3,5 ori mai mari comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Aceleasi date oficiale arata ca gazele naturale romanesti au ajuns sa fie mult mai scumpe decat cele din import, din cauza masurilor aberante impuse de guvernul Dancila prin Ordonanta 114. Astfel, gazele din import au avut un pret mediu de 81,79 lei/MWh, in vreme ce pretul gazelor din productia interna a fost de 110 lei/MWh.

Masuri aberante, cu consecinte pe masura!

Din tara exportatoare de energie, Romania a devenit importator net de energie, in urma adoptarii aceleiasi ordonante dezastruoase pentru economie, iar productia de gaze si energie electrica a scazut foarte mult in aceasta perioada. Potrivit datelor INS, productia de gaze a scazut cu 2,4%, iar la energie electrica, productia a scazut
cu 3,4%. La pachet au venit importurile care au explodat in urma adoptarii acestei ordonante. Astfel, importurile de energie electrica au crescut cu 72,8% in primele opt luni ale anului comparativ cu aceeasi perioada din 2018, in vreme ce la gaze, importurile au crescut cu 85,7%.

Aceste masuri nesabuite au efecte in lant, care merg pana la scumpirea oricarui produs sau serviciu, in intreaga economie.

Pentru binele romanilor, trebuie sa scapam cat mai repede de aceasta guvernare si sa anulam toate aceste masuri cu efecte distructive in economia tarii. E vremea ca toate partidele care inteleg ca tara merge pe un drum gresit sa lase deoparte calculele politice si sa reusim impreuna, asa cum am reusit la motiune, sa oferim romanilor o guvernare stabila, concentrata pe rezolvarea problemelor romanilor.

Ionel Bogdan
Presedinte PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Ambrus

    Foarte bine sa plece acest guvern dar voi ce guvern vreti sa instalati si cand , tinere crezi ca tot ce zice Ludovico Orbanel este corect eu zic ca nu asteapta si vei vedea .

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1