Ionel Bogdan: Guvernul finanțează investițiile pentru finalizarea Barajului Runcu

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernul PNL este decis să continue finanțarea lucrărilor pentru finalizarea Barajului Runcu, un proiect început în urmă cu 33 de ani și de care Maramureșul are mare nevoie. Directorul General al Apelor Române, Ervin Molnar, împreună cu Ionel Bogdan, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș, cu Mircea Cirț, candidatul liberal la Primăria Baia Mare, au fost astăzi pe șantierul Barajului Runcu și au discutat la fața locului despre banii necesari pentru finalizarea proiectului, ale cărui lucrări sunt realizate în proporție de circa 82%.

Anul acesta au fost deja alocate 5 milioane de lei, alte 11 milioane de lei sunt pregătite la rectificarea bugetară pentru continuarea lucrărilor, iar începând cu 2021 vor fi alocate anual câte 50 de milioane de lei, în acest moment fiind necesare investiții de circa 150 de milioane de lei.

,,Vorbim despre o investiție care a început acum 33 de ani, se întinde pe 91 de hectare și va avea un volum de apă de 26 milioane de metri cubi. Faptul că după 33 de ani, lucrările sunt efectuate în proporție de 82%, iar proiectul efectiv a stagnat în ultimii ani este inacceptabil. Maramureșenii trebuie să știe că Guvernul PSD a luat în calcul în 2017 să abandoneze acest proiect.

Ceea ce s-a făcut cu trudă, din bani publici, trebuie dus la bun sfârșit. Nu ne batem joc de banii publici! Interesul Maramureșului este să avem finalizat acest baraj care înseamnă volum suplimentar de apă pentru Baia Mare și rețele de apă pentru zeci de localități din Maramureșul istoric.

Odată cu finalizarea acestui proiect deschidem și oportunitatea pentru noi investiții în zonă: spații de agrement, includerea acestui obiectiv în traseul turistic al județului și toate acestea însemnă locuri de muncă, înseamnă dezvoltare și bunăstare pentru maramureșeni. Barajul Runcu  este un proiect pentru finalizarea căruia mă voi bate pentru că la mijloc este vorba de dezvoltare și de interesele comunității noastre.”, a declarat Ionel Bogdan, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului.

Directorul General al Apelor Române, Ervin Molnar, a declarat:,,L-am asigurat pe viitorul președinte al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, că vom lupta pentru a aduce această finanțare către județul Maramureș, iar în timpul guvernării liberale să putem finaliza Barajul Runcu, care, așa cum spunea și Ionel Bogdan, a fost început în urmă cu 33 de ani și este momentul să finalizăm această construcție pentru ca locuitorii județului Maramureș să poată beneficia de această investiție.”

Pe șantierul de la Barajul Runcu au mai fost prezenți Adrian Mureșan, director general Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, Cristian Niculescu Țâgârlaș, vicepreședinte PNL Maramureș, Andrei Enache, director Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, Mihai Ivaszuk, primar PNL Ocna Șugatag, și Gheorghe Bohotici, primar PNL Desești.

Biroul de presă 

PNL Maramureș

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *