Ionel Bogdan: Guvernul Tudose mai pune o taxa pe umerii romanilor: supracciza la combustibili

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, critica Guvernul Tudose pentru faptul ca mai pune inca o taxa pe umerii romanilor, respectiv supracciza la combustibil.

Liderul liberal adauga ca prin acest gest, PSD isi incalca una din promisiunile facute in campanie.

“Incompetenta actualei guvernari aduce o noua taxa pe umerii romanilor, supracciza la combustibil, care se traduce printr-o scumpire a carburantilor cu 10% fata de pretul actual.

Ministerul de finante a redactat deja un proiect de ordonanta de Guvern prin care urmeaza sa fie modificat Codul Fiscal, in sensul majorarii semnificative a accizelor la carburanti de la 1 septembrie.

Practic, Ministerul Finantelor propune revenirea accizelor la carburanti exact la nivelul din 2016, cand era in vigoare supraacciza de 7 eurocenti pe litrul de carburanti introdusa de guvernul PSD condus de Victor Ponta.

PSD isi incalca astfel una din promisiunile importante facute in campania electorala, cea referitoare la eliminarea supraccizei la combustibili. Incapabili sa stranga eficient bani la buget si presati de majorarile salariale, reprezentantii coalitiei de guvernare baga din nou mana in buzunarele romanilor, inventand noi taxe si cresteri de preturi. Din nou PSD da cu o mana si ia cu doua, mintindu-i grosolan pe romani”, a spus Ionel Bogdan.

Presedintele PNL Maramures mai mentioneaza ca marirea accizelor la carburanti ii va afecta pe toti romanii.

“Cresterea accizelor la carburanti ii va afecta pe toti romanii, deoarece aceasta masura  va duce la cresterea preturilor si tarifelor la toate bunurile si serviciile.Va creste pretul si la paine, si la carne, si la legume, deoarece toate au incorporat in pret si costurile de transport. Cresc aceste costuri, creste si pretul final, pentru ca asa functioneaza regulile economiei de piata.

Vor fi afectate de asemenea toate afacerile din zona de transport si probabil multi oameni isi vor pierde locurile de munca, deoarece business-urile nu vor mai fi competitive.

Avand in vedere aceste argumente, PNL  se opune categoric introducerii acestei supraaccize care nu are niciun fundament economic si care va afecta negativ economia tarii”, a spus Ionel Bogdan.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1