Ionel Bogdan: Multe primarii din Maramures si din tara nu vor mai putea in curand plati salariile si cheltuielile curente

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, afirma ca in curand multe primarii din Maramures si din tara se vor afla in imposibilitatea de a mai plati salariile si cheltuielile curente in lipsa unei rectificari bugetare.

“Bugetul de stat sufera din cauza politicii duse de actuala guvernare. Tabloul economic al Romaniei este unul sumbru, in ciuda incercarilor premierului Mihai Tudose de a zugravi o imagine idilica a economiei tarii. Suntem lideri in Europa la cresterea deficitului bugetar, care a ajuns la peste 5 miliarde de lei, colectarea la buget este mult sub asteptari, iar cheltuielile bugetare au crescut cu peste 11%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Guvernul a oferit subventii, ajutoare sociale si majorari salariale fara sa se gandeasca daca va avea bani pentru aceste cheltuieli bugetare si, in consecinta, a ajuns la fundul sacului iar in acest moment exista probleme serioase cu asigurarea banilor pentru salarii.

Primele semnale de alarma au fost trase la Ministerul Apararii Nationale, unde a existat un anunt oficial legat de plata esalonata a salariilor militarilor. Economia care duduie in comunicatele guvernului nu poate asigura , pentru prima data de la intrarea Romaniei in NATO, plata integrala a soldelor militarilor.

O situatie similara exista si la nivelul primariilor. In lipsa unei rectificari bugetare, care a fost amanata nepermis de mult, multe primarii, si din Maramures, si din tara, se vor afla in curand in imposibilitatea de a plati salariile si cheltuielile curente.

Aceasta situatie demonstreaza ca actuala guvernare este una ineficienta si incompetenta, incapabila sa aiba un program coerent, politici predictibile si o strategie decenta de dezvoltare a tarii. PNL va incerca, prin mijlocele legislative si politice de care dispune, sa impiedice aruncarea economiei si a tarii in haosul pe care ni-l pregatesc PSD si ALDE”, a spus Ionel Bogdan.

El mai afirma ca PNL este singurul partid care se preocupa si de interesele angajatilor din mediul privat, iar in acest sens, parlamentarii  partidului au depus la Camera Deputatilor o initiativa legislativa care permite salariatilor din sectorul privat sa poata primi al 13-lea salariu inainte de Craciun si al 14-lea salariu inainte de concediu.

“Coalitia de guvernare s-a preocupat exclusiv de  cresterea salariilor bugetarilor, ignorand orice masura care ar putea ajuta angajatii din mediul privat. PNL este singurul partid care se preocupa si de interesele angajatilor din mediul privat si, in acest sens, parlamentarii  partidului au depus la Camera Deputatilor o initiativa legislativa care permite salariatilor din sectorul privat sa poata primi al 13-lea salariu inainte de Craciun si al 14-lea salariu inainte de concediu.

Cele doua salarii in plus ar urma sa fie platite de catre companiile private din impozitul pe profit datorat statului, fara a depasi plafonul de 20%. Aceasta facilitate fiscala nu afecteaza cealalta facilitate fiscala, tot in limita a 20% din impozitul pe profit, acordata companiilor pentru finantarea ONG-urilor.

Prin masuri similare sunt recompensati salariatii din companiile profitabile din Germania, Franta, Spania, Austria, Italia si PNL considera ca acest model trebuie implementat  si in Romania, decizia acordarii salariilor suplimentare fiind una optionala.

Dupa majorarea salariilor in sectorul bugetar, discrepanta veniturilor obtinute de salariatii din mediul privat si cei din sistemul public este o realitate si, prin aceasta initiativa liberala, putem aduce un echilibru si putem contribui la motivarea angajatilor din sectorul privat si la cresterea competitivitatii.

Adoptarea acestei masuri nu va afecta bugetul de stat, dimpotriva, vor fi incasari suplimentare la buget ca urmare a impozitului pe salariu si a contributiilor sociale si de sanatate”, a adaugat Ionel Bogdan.

 

 

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1