Ionel Bogdan, pe primul loc în preferințele electoratului maramureșean cu 52,5%. Zetea nu va atinge pragul de 50%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alegerile locale din acest an, programate pentru data de 27 septembrie, se pare că vor aduce o schimbare de gardă la conducerea Consiliului Județean Maramureș. Actualul președinte, Gabriel Zetea, va pierde alegerile în fața candidatului PNL, Ionel Bogdan, liderul filialei județene, conform ultimelor sondaje.

Surse politice ne-au declarat că în mediul politic maramureșean circulă un sondaj de opinie realizat de o casa de sondare bucureșteană, conform căruia Gabriel Zetea va pierde șefia județului indiferent de alianțele pe care le face. Conform surselor, sondajul arată că președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, se află pe primul loc în preferințele electoratului maramureșean cu 52,5%, iar actualul președinte al Consiliul Județean, Gabriel Zetea, primește doar 47,5% din voturi.

Conform datelor, ținute până acum la sertar, Ionel Bogdan obține aceste voturi pentru că este capabil să coaguleze voturile electoratului de dreapta. Sursele ne-au declarat că votul dintr-un singur tur determină electoratul de dreapta să-și dea votul celui care are șanse reale de a-l învinge pe reprezentantul stângii, Gabriel Zetea.

“Oamenii încep să-și de seama că este important să voteze personalitatea de dreapta care are cele mai multe șanse de a-l învinge pe Gabriel Zetea. Ei l-au identificat pe Ionel Bogdan, un lider politic nou, apropiat de președintele Klaus Iohannis, care l-a și lăudat public și l-a luat sub aripa sa. Maramureșenii știu acum că au de ales între omul de stânga Zetea, apropiat de Dragnea-Dăncilă și omul de dreapta, Bogdan, apropiat de Iohannis. Nu avem două tururi de scrutin, câștigătorul se decide la primul tur“, ne-a explicat una dintre sursele care au avut acces la datele din sondaj.

Pe de altă parte, candidatura la Primăria Baia Mare a omului de afaceri din top 500 cei mai bogați români, Mircea Cirț, din partea PNL, confirmă ascensiunea PNL Maramureș și a lui Ionel Bogdan. Omul de afaceri, o personalitate din afara politicii, extrem de apreciat profesional, s-a alăturat recent echipei liberale, devenind principalul contracandidat al actualului primar Cătălin Cherecheș.

Aceleași sursele susțin că prin această asociere, PNL a transmis un semnal puternic către electoratul non-liberal din județ, în special către cel de dreapta.

F.T. // ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

4 Comments

  1. Observator

    Interesant cum acest sondaj induce ideea ca PNL si PSD sunt singurele partide care au canditati. Sa nu uitam de USR, PMP, diferiti independenti.

    Nu mai e doar alb sau negru cum pretinde acest articol (comunicat de la PNL).

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2