Ionel Bogdan: PNL se opune ferm tuturor masurilor care afecteaza mediul de afaceri  

PNL sustine dezvoltarea unui parteneriat onest, principial cu oamenii de afaceri si se opune ferm tuturor masurilor care ar putea afecta mediul de business din Romania. Acesta a fost mesajul transmis de conducerea PNL Maramures la intalnirea cu oameni de afaceri din judet, care activeaza in domenii din cele mai variate: energie, turism, agricultura, servicii, consultanta, constructii.

“In cadrul intalnirii, am discutat despre impactul masurilor guvernamentale, despre mediul de afaceri din Maramures si despre solutiile necesare pentru crearea unui mediu competitiv si atractiv pentru business.

Principalele probleme ridicate de oamenii de afaceri din Maramures vizeaza  lipsa fortei de munca bine calificate, majorarea artificiala a salariului minim, fara o baza economica, lipsa investitiilor in infrastructura, precum si  migrarea fortei de munca spre zone unde se fac investitii. De asemenea, si oamenii de afaceri din Maramures, la fel ca si ceilalti din tara, se confrunta cu birocratia din zona implementarii proiectelor europene, cu lipsa de predictibilitate fiscala,  dar si cu controalele excesive din partea institutiilor statului, care ajung sa blocheze adesea activitatea agentilor economici.

Actuala coalitie de guvernare nu ofera nicio solutie la problemele reale ale mediului de afaceri si nu are niciostrategie coerenta la nivel economic si bugetar-fiscal. Majorarea heirupista a salariilor in zona bugetaradestabilizeaza bugetul, iar acum asistam la o goanapropriu-zisa pentru a asigura banii necesari majorarilorpromise  in campania electorala.

Pentru a acoperi gaurile bugetare, executivul are invedere masuri care reprezinta un atac direct la adresamediului afaceri, iar PNL va face tot ceea ce este inputerea sa pentru a bloca adoptarea acestor masuri”, a spus Ionel Bogdan, presedintele PNL Maramures.

Liderul liberal mai precizeaza ca trebuie gasite solutii ca judetul Maramures sa fie o zona atractiva pentru afaceri.

“Dezvoltarea Maramuresului este strans legata de competititvitatea companiilor care activeaza in judetul nostru si trebuie sa gasim solutii pentru a face din aceasta zona una actractiva pentru business.

Oamenii politici trebuie sa stea mai des la masa cu oamenii de afaceri, sa-i asculte si impreuna sa gasim cele mai bune masuri si cele mai bune proiecte de dezvoltare. Solutiile nu  sunt doar in birourilepoliticienilor si,  prin dialog, le putem gasi pe cele maibune.

PNL va avea periodic consultari cu mediul de afaceri, deoarece vrem sa lucram impreuna cu oamenii de afaceri , sa gasim cele mai bune solutii de dezvoltareeconomica si sa gasim parghii pentru a le implementala nivel legislativ si executiv”, a adaugat Ionel Bogdan.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1