Ionel Bogdan: PNL sprijina mediul de afaceri in Parlament

Liderul liberalilor maramureseni, Ionel Bogdan, afirma ca PNL sprijina mediul de afaceri in Parlament, sustinand ca recent parlamentarii partidului au depus cinci initiative legislative pe aceasta tema. 

Printre acestea se numara abrogarea Split TVA si Legea anti-discriminare in finantarea ONG-urilor.

“Parlamentarii PNL au depus recent in Parlament cinci initiative legislative importante, care vin in sprijinul mediului de afaceri si al dezvoltarii Romaniei. Actuala coalitie de guvernare priveste cu ostilitate oamenii de afaceri, pune piedici investitiilor si nu adopta nicio masura pentru dezvoltarea mediului de business.

PNL incearca sa reduca efectele negative ale politicii guvernului, depunand in Parlament mai multe initiative legislative care vin in sprijinul mediului de afaceri, incurajand transparenta si simplificarea birocratiei.

Un proiect de lege important sustinut de PNL vizeaza abrogarea Split TVA. Guvernul a implementat o masura care creste birocratia, fara sa aduca beneficii economiei. Dupa implementarea obligatorie a acestui sistem, de la 1 ianuarie 2018, situatia nu s-a modificat semnificativ: persoanele impozabile inrolate automat in sistem sunt la fel de putine – cca. 18.000, din care 12.000 (adica 66%) sunt agenti economici aflati in insolventa. De asemenea, impactul bugetar al masuri este nesemnificativ.

Legea anti-discriminare in finantarea ONG-urilor este un alt proiect depus de liberaliprin care  propunem eliminarea discriminarilor generate de Guvern, prin OUG nr.25/2018, in ceea ce priveste finantarea ONG-urilor. Sustinem majorarea de la 2% la 3,5% a cotei din impozitul pe veniturile persoanelor fizice care poate fi donata pentru sustinerea entitatilor nonprofit fara a genera discriminari intre acestea.

Un alt proiect depus de parlamentarii PNL in sprijinul mediului de afaceri vizeaza deducerea cheltuielilor salariale din zilele nelucratoare care au statut de sarbatori legale. Prin acest proiect se propune ca valoarea cheltuielilor salariale prilejuite de zilele libere stabilite prin lege ca zile de sarbatoare legala sa fie deduse din contributiile si impozitele retinute si platite de angajatori, astfel incat nici platitorul de salarii si nici salariatul sa nu fie afectati de o decizie privind instituirea de noi zile libere in cursul anului.

Prevederea extinderii facilitatii profitului reinvestit la mijloace de transport noi este prevazuta in alt proiect de lege depus de PNL. De aceasta masura vor putea beneficia Agricultura, Transportul de marfa si de calatori, etc. Masura incurajeaza inclusiv innoirea parcurilor auto si reducerea gradului de poluare.

Un alt proiect important depus de parlamentarii PNL are in vedere transparentizarea criteriilor privind codul de plata al TVA. In prezent, criteriile pentru evaluarea riscului fiscal sunt  stabilite prin ordin al presedintelui ANAF, fara a fi accesibile contribuabilului. Stim cu totii ca acest mod de lucru da nastere la abuzuri, erori si decizii arbitrare, care pot avea un efect devastator asupra afacerilor.

PNL propune ca acest proces sa devina unul transparent, sa fie elaborate norme metodologice la Codul Fiscal, aprobate de guvern si publicate in Monitorul Oficial.

Toate aceste initiative ajuta mediul de afaceri si implicit economia Romaniei, deoarece creaza un cadru legislativ transparent, predictibil , care poate incuraja investitiile. Ne dorim ca toti parlamentarii care sustin public nevoia dezvoltarii tarii sa voteze aceste proiecte in Parlament, demonstrand astfel prin fapte ca  sprijina mediul de afaceri si economia”, a spus Ionel Bogdan, intr-un comunicat de presa.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1