Ionel Bogdan, vizită pe șantierul podului peste Tisa: ”Un obiectiv de infrastructură care va aduce dezvoltare și creștere economică”

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul podului peste Tisa, unde în prezent se lucrează intens.

Șeful administrației județene spune că e vorba de un obiectiv de infrastructură care va aduce dezvoltare și creștere economică pentru ambele comunități de pe malul Tisei.

”Am făcut o vizită de lucru pe șantierul Podului peste Tisa pentru a vedea stadiul și ritmul în care lucrările sunt realizate la acest obiectiv important de investiții.

Până în prezent, la patru din cele cinci poduri de descărcare s-au realizat integral următoarele lucrări: carcasele de armătură, cofrarea/decofrarea, betonarea radierelor și realizarea umpluturilor. La podul de la km 0+780 s-a finalizat, în cursul zilei de ieri, betonarea radierelor și urmează să se realizeze umpluturile.

La două dintre poduri (podurile de la km 0+610 și 0+660) se asamblează structura metalică din tablă ondulată, acțiune care va fi finalizată săptămâna viitoare. La infrastuctura podului principal sunt finalizate platformele și drumurile de acces pentru instalația de foraj și autobetoniere, iar piloții forați sunt în execuție.

La clădirile administrative, CORP A – Direcția Vămilor, și CORP B – Poliția de Frontieră, sunt finalizate: trasarea planimetrică a fundațiilor, decopertarea stratului vegetal, pernele din balast, scurgerile pluviale, așternerea geotextilului și a foliei de polietilenă, stratul de beton suport pentru hidroizolație și hidroizolațiile.

Se lucrează, de asemenea, la terasamente între km 0+250 si km 0+550 pentru decopertarea terenului vegetal și așternerea materialului de umplutură la cotă. Această legătură nouă pe care o creăm cu Ucraina la Sighetu Marmației reprezintă un prim obiectiv de asemenea anvergură realizat în Maramureș în ultimii 30 de ani, un obiectiv de infrastructură care va aduce dezvoltare și creștere economică pentru ambele comunități de pe malul Tisei.

Mulțumesc echipelor de proiect din cadrul Consiliului Județean, Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și, nu în ultimul rând, constructorului pentru implicarea și munca depusă în realizarea acestui proiect”, a spus Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu