Ionel Bogdan: “Vom avea o propunere de premier. Ludovic Orban”

PSD si Pro Romania il propun pe Remus Pricopie pentru functia de premier, iar liberalii doresc sa il propuna din nou pe Ludovic Orban. Decizia ii apartine presedintelui Klaus Iohannis, care in urma consultarii cu toate partidele va lua o decizie. Ionel Bogdan, secretar de stat in cadrul Cancelariei Prim Ministrului a declarat ca s-a deschis calea spre anticipate.

Ionel Bogdan, secretar de stat in cadrul Cancelariei Prim Ministrului: “Sigur ca si noi vom avea o propunere de premier si cred ca aceasta propunere va fi domnul Orban. Presedintele Klaus Iohannis va fi cel care va consulta toate partidele si in urma consultarilor va decide care sunt pasii de urmat. Este evident ca s-a deschis practic calea spre anticipate, pe care noi ni le-am asumat. Ce va face presedintele Klaus Johanis nu pot sa va spun in acest moment insa pot sa va spun si sunt absolut convins ca presedintele Klaus Johanis va lua cea mai buna decizie pentru romani, pentru Romania.”

Vis-a-vis de informatia, care a circulat astazi in presa centrala, cum ca ar exista inclusiv liberali care au votat impotriva Guvernului Orban, secretarul de stat nu crede ca acest lucru sa se fi intamplat.

Ionel Bogdan, secretar de stat in cadrul Cancelariei Prim Ministrului: “Eu nu cred ca au existat, astazi, voturi din randul liberalilor care sa fi fost date pentru demiterea Guvernului. Informatiile au fost relatate din surse pentru a avea stiri senzationale, dar nu exista dovezi ca ar exista vreun liberal care sa fi votat impotriva propriului Guvern, mai ales ca membrii acestui Guvern si-au facut treaba foarte bine in tot acest timp.”

Calin Bota, numit ieri, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene considera ca votul de astazi din parlament a fost unul important si ca in acest moment cea mai buna solutie pentru Romania ar fi cea a alegerilor anticipate.

Calin Bota, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene: “Votul de astazi din Parlament a fost unul important, pentru ca a aratat tuturor ca PNL este partidul care ii respecta pe romani si vointa acestora, chiar cu pretul guvernarii. Nu ne agatam de functii, pentru ca noi sustinem principii pe care nu suntem dispusi sa le negociem. Cea mai buna solutie pentru Romania o reprezinta alegerile anticipate. Sunt convins ca romanii pot lua cea mai buna decizie pentru viitorul lor si pot face diferenta intre cei trei ani de guvernare PSD, in folosul clientelei, si cele trei luni de guvernare PNL, in folosul romanilor.”

Va reamintim faptul ca motiunea de cenzura intitulata “Guvernul Orban/PNL – privatizarea democratiei romanesti”, initiata de PSD, a fost adoptata, miercuri, de Parlament. Au fost prezenti 423 de parlamentari, fiind exprimate 400 de voturi. Dintre acestea, s-au inregistrat 261 de voturi „pentru” motiunea de cenzura si 139 de voturi „contra”, prin urmare Guvernul Orban a fost demis. Nu au fost voturi anulate si nici abtineri.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1