Ionut Misa: Taxele sunt necesare pentru a finanta sistemul de sanatate; nu se vor introduce altele noi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Taxele sunt necesare pentru a finanta sistemul de sanatate, dar nu se vor introduce unele noi, a declarat, joi, Ionut Misa, ministrul Finantelor Publice, in cadrul Health Forum, informeaza AGERPRES.

„In Programul de Guvernare sunt prioritati in domeniul sanatatii legate de medici si de asistentii medicali. Sanatatea este domeniul care in legea salarizarii are crestere programata. Stiti ca era o crestere etapizata a salariilor pana in 2022. Sanatatea este unul dintre putinele domenii la care aceste cresteri vor fi realizate in 2018.

Anul acesta, numai la nivelul fondului de salarii pentru a sustine medicii sa ramana in Romania, pentru a-i incuraja sa ofere un act medical cat mai bun, pentru asistentii medicali, de asemenea, vor fi cresteri salariale. Fondul de salarii va creste fata de anul acesta in 2018 cu 2,9 miliarde (lei n.r.). Suma cred ca este foarte consistenta”, a spus Misa.

El a precizat ca este un efort bugetar care, indiscutabil, isi gaseste motivatia.

„Sper ca el sa raspunda la o parte din solicitarile personalului medical. Pe langa aceste masuri, s-au alocat 600 milioane euro pentru serviciile de urgenta si incercam sa imbunatatim conditiile in care se acorda serviciile medicale. Este in plan sa se achizitioneze computere tomograf si mai multe echipamente medicale, sa fie cel putin unul la nivelul unui judet, chiar doua. De asemenea, vor fi achizitionate 2.200 ambulante noi pentru a oferi servicii medicale de calitate. (…) Trebuie sa tinem cont si de partea de taxe care sunt necesare pentru a finanta acest sistem, fara a lua in calcul, ca sa nu se speculeze, ca se vor introduce noi taxe. Este exclus”, a mai aratat ministrul Finantelor Publice.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole