Iordache considera ca iesirea in strada a magistratilor nu este justificata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justitiei, Florin Iordache, a declarat marti ca iesirea magistratilor in strada nu este justificata, informeaza AGERPRES.

Intrebat de jurnalisti la Palatul Parlamentului daca iesirea magistratilor in strada este justificata, Iordache a raspuns: „Fara indoiala, nu”.

„Legile (legile Justitiei – n.r.), asa cum sunt, nu incalca independenta Justitiei. Fara indoiala, nu, pentru ca nu aduc atingere luptei impotriva coruptiei si daca ne dorim sa modificam anumite articole din legi, fie ca vorbim de Coduri, fie de legi speciale, potrivit Directivei, aceasta dezbatere are loc in Parlament. Eu va garantez ca aceste propuneri care s-au facut (amendamentele care au starnit nemultumire in randul populatiei si al magistratilor – n.r.), mare parte a lor, fie vor fi modificate, fie vor fi completate, incat acea temere ca ingradim lupta impotriva coruptiei, ca ingradim activitatea unor Parchete sau ca ingradim drepturile cetateanului sa nu mai existe”, a spus Iordache.

El a adaugat ca nu vor fi modificate Codurile penale peste noapte in comisie, asa cum s-a crezut inainte de inceperea dezbaterilor Directivei cu privire la prezumtia de nevinovatie.

„In legatura cu aceasta Directiva, s-a crezut ca venim peste noapte sa modificam Codurile penale in comisie. Am spus ca vom face o dezbatere transparenta si din mediul juridic ne vin diverse amendamente sau propuneri de completare a Directivei, fie ca discutam de asociatii profesionale, fie ca discutam de Parchete sau de Ministerul Justitiei. Din acest punct de vedere, o dezbatere este foarte bine venita”, a mentionat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. banhidi

    ar fi si fost culmea ca dl. Ciordache (zis si „alta intrebare”) sa considere iesirea in strada a magistratilor JUSTIFICATA! s-ar fi faultat singur… oricum acest ipochimen va intra in istoria Romaniei cu slugarnicia si nemernicia sa…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2