Iordache despre o eventuala demisie: Voi avea o discutie cu premierul dupa ce va fi dezbatuta motiunea de cenzura

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat luni ca va avea o discutie cu premierul Sorin Grindeanu dupa ce va fi dezbatuta motiunea de cenzura depusa de PNL si USR si va anunta atunci ce decizie va lua referitor la o eventuala demisie, informeaza AGERPRES.

“Eu voi avea, dupa ce va fi dezbatuta si, cred eu, respinsa motiunea de cenzura, o discutie cu premierul Grindeanu si, fara indoiala, in urma acestei discutii voi anunta decizia in fata dumneavoastra. In acelasi timp, vreau sa va spun ca mi-am asumat ca legea, asa cum am prezentat-o si cum va fi si astazi supusa in dezbatere publica, dorea sa respecte deciziile Curtii Constitutionale.

Ati vazut ca, in spatiul public, prin faptul ca aceasta lege nu exista astazi, sunt foarte multe prevederi neconstitutionale. Eu am afirmat tot timpul si imi asum ca era necesara o ordonanta care sa puna in concordanta deciziile de neconstitutionalitate ale Curtii Constitutionale”, a afirmat Iordache, la sosirea la Ministerul Justitiei, intrebat daca ia in calcul sa isi ia demisia.

Cat priveste urgenta adoptarii OUG 13, Iordache a precizat ca si in prezent aceasta se justifica, pentru ca “in acest moment sunt foarte multe articole neconstitutionale si sistemul judiciar este prejudiciat pentru faptul ca in instante si in spatiul public sunt foarte multe prevederi neconstitutionale”.

“Urgenta era pentru ca in 45 de zile trebuiau puse in concordanta cu decizia Curtii si, nefiind acest lucru facut, pentru ca anul trecut au fost reglementate prin Ordonanta 18 doar o parte din prevederile neconstitutionale, urgenta era sa punem in concordanta. In acelasi timp, Curtea Constitutionala a stabilit acum doua saptamani ca mai sunt inca patru prevederi, deci in legea pe care eu o voi supune astazi in dezbatere publica vor aparea si acele patru prevederi neconstitutionale”, a adaugat Iordache.

Intrebat despre criticile aduse modului in care a comunicat pe aceasta tema, ministrul Justitiei a spus ca el a precizat de la inceput ca e necesara punerea in concordanta cu deciziile CCR.

“Comunicarea este o chestiune care a aparut in spatiul public, eu am spus de la inceput ca sunt necesare pentru a fi puse in concordanta in lege sau in ordonanta prevederile neconstitutionale asa cum a stabilit Curtea Constitutionala”, a raspuns Iordache.

Saptamana trecuta, parlamentarii PNL si USR au depus motiunea de cenzura intitulata “Guvernul Grindeanu — Guvernul sfidarii nationale. Nu legalizati furtul in Romania”. Textul motiunii va fi citit luni, la ora 12,00, in plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *