Iordache, invitat la Comisia de la Venetia: Prezint un punct de vedere privind Codul penal si cel de procedura penala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele Comisiei speciale pentru legile din domeniul justitiei, Florin Iordache, a declarat ca va participa la sedinta plenara a Comisiei de la Venetia pentru a exprima un punct de vedere in privinta modificarilor la Codul penal si Codul de procedura penala, informeaza AGERPRES.

“Vineri si sambata este adunarea generala a Comisiei de a Venetia pentru luna octombrie. Sunt invitat sa prezint un punct de vedere la raportul preliminar care vizeaza Codurile penal si de procedura penala. Stiti ca ei au fost in vara si s-au intalnit cu asociatiile profesionale, Ministerul Justitiei, Parchet, Parlament, etc. Eu voi exprima un punct de vedere tinand cont ca, in acest moment, fata de Codul de Procedura Penala, Curtea Constitutionala s-a pronuntat si o parte din articole au fost declarate constitutionale, altele au fost declarate neconstitutionale si le punem in concordanta. Sper ca pana saptamana viitoare sa se pronunte si asupra Codului penal”, a precizat duminica, pentru AGERPRES, Florin Iordache.

Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept, denumita Comisia de la Venetia, are, in ce priveste Romania, pe ordinea de zi a sedintei plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul penal si la Codul de procedura penala, a anuntat sambata un comunicat al Consiliului Europei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *