IPJ Maramures: Activitatea de primire in audienta se suspenda

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In contextul masurilor adoptate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta pentru limitarea riscului de raspandire a infectiei cu coronavirus si avand in vedere masurile instituite prin ORDONANTA MILITARA nr. 3 din  24.03.2020, IPJ Maramures anunta urmatoarele: 

Activitatea de primire in audienta se suspenda. Masura se aplica atat la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, cat si la sediile politiilor municipale si orasenesti din judet.

Activitatea de relatii cu publicul se va desfasura fara interactiunea directa a angajatilor Politiei Romane cu persoanele din afara institutiei. Petitiile, reclamatiile, sesizarile, cererile sau orice alte recomandari, pe care intentionati sa la adresati institutiei noastre vor fi transmise prin servicii postale (pe adresa: Baia Mare, str. 22 Decembrie nr. 37) sau in format electronic la adresa de e-mail cabinet@mm.politiaromana.ro  sau petitii@politiaromana.ro  prin completarea formularului de petitii on-line.

In ceea ce priveste eliberarea certificatelor de cazier judiciar si adeverintelor de integritate, facem urmatoarele precizari:

  • se suspenda programul de lucru cu publicul la ghiseele organizate la nivelul IPJ Maramures din Baia Mare,  Scolii nr.1 si Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa si Targu Lapus pentru perioada  starii de urgenta.
  • Pentru situatiile urgente care impun eliberarea certificatelor de cazier judiciar (plecari din tara, insotire minori in strainatate, urgente medicale, participarea persoanleor fizice si juridice la licitatii publice) se vor realiza   planificari telefonice de luni pana vineri intre orele 09.00 -13.00 astfel:

Serviciul Cazier Judiciar, Statistica si Evidente Operative situat pe str. Tineretului nr. 2 din Baia Mare telefon: 0262.207212 si 0262.207282;

Politia Municipiului Sighetu Marmatiei, str. Mihai Viteazu nr.10, telefon 0262.311006, interior 22052,

Politia Orasului Viseu de Sus str. 22 Decembrie  nr.30A telefon 0758034921, 0262353631 

Politia orasului Borsa, str. Lazuci nr.6 telefon 0262342525

Politia orasului Targu Lapus, str. P-ta Eroilor nr. 25 telefon 0262384333

Dupa realizarea planificarii telefonice, cererile pentru situatiile urgente care impun eliberarea certificatelor de cazier judiciar, se vor depune la nivelul Serviciului Cazier Judiciar, Statistica si Evidente Operative situat pe str. Tineretului nr. 2 din Baia Mare,    la Politia Municipiului Sighetu Marmatiei, str. Mihai Viteazu nr.10, Politia orasului Viseu de Sus, str. 22 Decembrie  nr.30A,  Politia orasului Borsa, str. Lazuci nr.6, Politia orasului Targu Lapus, str. P-ta Eroilor nr. 25.

Depunerea cererilor si ulterior eliberarea documentelor se va realiza in conditii  de interactiune minima cu publicul.

Programul de lucru   pentru ghiseele organizate la Viseu de Sus, Borsa si Targu Lapus ramane acelasi:

  • Politia orasului Viseu de Sus, str. 22 Decembrie 30A, prin ghiseul de la sediul subunitatii:  de luni pana vineri, intre orele 9.30-12.30.
  • Politia orasului Borsa, str. Lazuci nr.6, prin ghiseul de la sediul subunitatii, de luni pana vineri, intre orele 9.30-12.30.
  • Politia orasului Targu Lapus, str. P-ta Eroilor nr. 25,prin ghiseul de la sediul subunitatii, de luni pana vineri, intre orele 9.00-12.00.

Urmare a Hotararii CSAT nr. 30 din 16.03.2020, respectiv a Anexei nr. DSN1/445 din 16.03.2020 privind PLANUL DE ACTIUNE la instituirea starii de urgenta, IPJ face cunoscute urmatoarele prevederi cu impact asupra activitatilor curente:

  • Capitolul I, art. 14 – „Se mentine valabilitatea documentelor eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta”;
  • Capitolul VII, art. 56 – „Pe perioada starii de urgenta, termenele legale stabilite pentru solutionarea solicitarilor formulate in exercitarea liberului acces la informatii de interes public, precum si a petitiilor se dubleaza.”

Celelalte servicii din cadrul inspectoratului nu isi modifica programul de lucru cu publicul dar interactiunea dintre lucratorii de politie si cetateni se va face cu respectarea masurilor de protectie necesare pentru limitarea riscului de raspandire a infectiei cu coronavirus.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2