IPJ Maramures: Mai putine infractiuni in primul semestru din 2017

In primul semestru al acestui an, in judetul Maramures au fost sesizate cu 11% mai putine infractiuni fata de aceeasi perioada a anului 2016, criminalitatea sesizata aflandu-se in scadere pentru al treilea an consecutiv. Totodata, infractiunile de natura judiciara au scazut cu aproape 12%, anunta IPJ Maramures.

“Preocuparea politistilor pentru constatarea si combaterea fenomenului infractional a condus la cresterea ponderii infractiunilor sesizate din oficiu din totalul infractiunilor sesizate, de la  27,5% in semestrul I 2016, la 31,5% in acest an.

Din perspectiva repartitiei pe medii de producere, in mediul urban criminalitatea a scazut cu 9%, in mediul rural au fost sesizate cu 16% mai putine infractiuni, iar infractiunile comise in strainatate au scazut cu 3%”, conform unei statistici realizate de Politia Maramures.

In mediul urban, infractionalitatea sesizata a inregistrat scaderi la Salistea de Sus, Viseu de Sus si la Targu Lapus si usoare cresteri la Baia Mare si Ulmeni.

Pe acest segment, in mediul rural, criminalitatea a inregistrat scaderi in zonele Cicarlau, Sarasau si Farcasa si cresteri in zonele Grosi (+ 22 fapte), Recea (+13 fapte), Sisesti (+1 fapta) si Vadu Izei (+2 fapte).

In zonele cu cresteri au fost planificate activitati de prevenire si combatere mai ample fapt ce a dus la identificarea autorilor in multe dintre aceste cazuri.

De asemenea, a crescut numarul persoanelor arestate preventiv (de la 74 la 78) si numarul persoanelor cercetate sub control judiciar (de la 45 la 49), ceea ce denota o implicare efectiva si sustinuta in administrarea probatoriului in vederea bunei derulari a procesului penal, pentru documentarea activitatii infractionale si tragerea la raspundere penala a persoanelor care comit infractiuni.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1