IPJ Maramures: Mai putine infractiuni in primul semestru din 2017

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In primul semestru al acestui an, in judetul Maramures au fost sesizate cu 11% mai putine infractiuni fata de aceeasi perioada a anului 2016, criminalitatea sesizata aflandu-se in scadere pentru al treilea an consecutiv. Totodata, infractiunile de natura judiciara au scazut cu aproape 12%, anunta IPJ Maramures.

“Preocuparea politistilor pentru constatarea si combaterea fenomenului infractional a condus la cresterea ponderii infractiunilor sesizate din oficiu din totalul infractiunilor sesizate, de la  27,5% in semestrul I 2016, la 31,5% in acest an.

Din perspectiva repartitiei pe medii de producere, in mediul urban criminalitatea a scazut cu 9%, in mediul rural au fost sesizate cu 16% mai putine infractiuni, iar infractiunile comise in strainatate au scazut cu 3%”, conform unei statistici realizate de Politia Maramures.

In mediul urban, infractionalitatea sesizata a inregistrat scaderi la Salistea de Sus, Viseu de Sus si la Targu Lapus si usoare cresteri la Baia Mare si Ulmeni.

Pe acest segment, in mediul rural, criminalitatea a inregistrat scaderi in zonele Cicarlau, Sarasau si Farcasa si cresteri in zonele Grosi (+ 22 fapte), Recea (+13 fapte), Sisesti (+1 fapta) si Vadu Izei (+2 fapte).

In zonele cu cresteri au fost planificate activitati de prevenire si combatere mai ample fapt ce a dus la identificarea autorilor in multe dintre aceste cazuri.

De asemenea, a crescut numarul persoanelor arestate preventiv (de la 74 la 78) si numarul persoanelor cercetate sub control judiciar (de la 45 la 49), ceea ce denota o implicare efectiva si sustinuta in administrarea probatoriului in vederea bunei derulari a procesului penal, pentru documentarea activitatii infractionale si tragerea la raspundere penala a persoanelor care comit infractiuni.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *