IPJ Maramures: Peste 50 de politisti angrenati in cazul crimei din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

IPJ Maramures face, prin intermediul unui comunicat de presa, mai multe precizari legate de crima din Baia Mare care a zguduit intreaga tara in urma cu o saptamana.

Printre altele, in cadrul activitatilor procedurale sunt implicati peste 50 de politisti. Redam mai jos integral comunicatul:

Avand in vedere interesul major al opiniei publice si impactul mediatic deosebit vizand infractiunile de omor calificat si viol, comise la data de 30 aprilie, in municipiul Baia Mare, Compartimentul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Maramures este abilitat sa comunice urmatoarele:

Ancheta penala, deosebita din punctul de vedere al intensitatii si complexitatii, se desfasoara de catre procuror si echipe de politie judiciara din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, cu sprijinul specialistilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cu mentiunea ca unele dintre activitatile procedurale se deruleaza cu ajutorul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures.

Astfel, in activitati sunt angrenati peste 50 de politisti (20 de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Maramures, 10 politisti din cadrul Serviciului Criminalistic Maramures, 15 politisti din cadrul Politiei Municipiului Baia Mare si sase politisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane).

De asemenea, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, acorda sprijin activitatilor desfasurate in aceasta cauza specialisti ai Institutului National de Criminalistica si ai Unitatii Centrale de Analiza a Informatiilor.

In cadrul cercetarilor s-au administrat mai multe categorii de probe, aflate in curs de analiza si exploatare. Ca si exemple de activitati desfasurate, mentionam ca au fost audiate mai multe persoane, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona comiterii faptei, au fost prelevate probe biologice de la mai multe persoane.

Activitatile specifice, derulate sub coordonarea procurorului de caz, au condus la elaborarea unor ipoteze de lucru si conturarea unui cerc de persoane banuite de comiterea infractiunilor, cu precizarea ca, momentan, acestea nu pot fi facute publice pentru a nu impiedica ancheta penala. Subliniem ca, pana la acest moment, organele judiciare nu au dat publicitatii pe nici o cale date referitoare la vreo persoana banuita de comiterea infractiunilor in prezenta cauza.

De asemenea, mentionam ca toate activitatile procedurale realizate pana la acest moment in cauza s-au derulat cu respectarea drepturilor si obligatiilor prevazute in legislatia penala si procesual penala in vigoare.

Va asiguram ca opinia publica va fi informata cu celeritate atunci cand evolutia anchetei va permite acest lucru.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole