IPJ Maramures, sfaturi cu privire la prevenirea furturilor din buzunare, masini si locuinte

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Unul din segmentele criminalitatii care necesita o atentie sporita din partea politistilor de prevenire il reprezinta infractionalitatea contra patrimoniului, furtul fiind cea mai inregistrata infractiune.

„Cazurile sesizate in acest an la nivelul judetului Maramures releva faptul ca cele mai multe furturi au fost cele din buzunare si posete, cele din locuinta, urmate de cele din auto si ca cele mai multe s-au comis in municipiul Baia Mare.

Pentru ca siguranta personala si a bunurilor depinde si de fiecare dintre noi, de cat de atenti suntem si de masurile de precautie pe care le luam, politistii de prevenire au dedicat o zi din Saptamana Prevenirii Criminalitatii, intalnirii cu cetatenii municipiului Baia Mare pentru prevenirea infractiunilor de furt.

Impreuna cu politistii de proximitate, in parcarile mai multor centre comerciale si supermarketuri din municipiu, politistii au informat populatia despre principalele moduri de operare folosite de infractori si au distribuit pliante cu recomandari preventive”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

In locurile aglomerate – mijloace de transport in comun, spatiile acestora, magazine, piete – aveti grija la genti si buzunare!

• De obicei hotii poarta o haina pe brat si se imping, pentru a va distrage atentia, moment in care actioneaza, dupa care dau prada din mana in mana.
• tineti banii in buzunarele interioare, cat mai aproape de corp; in niciun caz nu-i purtati in buzunarele de la spate;
• tineti minte: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri, sunt la indemana hotilor daca le tineti in rucsac, la spate!

Pentru siguranta locuintei:

• Nu deschideti niciodata usa inainte de a va uita pe vizor si instruiti-va si copiii in acest sens
• Incuiati usa chiar daca sunteti acasa
• In cazul in care la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand sau cumpara diferite produse, evitati-le. In niciun caz nu le permiteti accesul in locuinta.
• Nu pastrati in casa sume mari de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti
Pentru protectia autoturismului:
• Nu lasati in interior, la vedere, bani, genti, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatura electronica ori alte bunuri care pot tenta infractorii.
• Dotati-va autoturismul cu sistem de alarma!
• Evitati sa pastrati in autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de inmatriculare a masinii, documentele firmei, carduri de credit sau orice alte inscrisuri de valoare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole