IPJ Maramures: Utilizarea anvelopelor de iarna nu este conditionata de o data calendaristica, ci de starea partii carosabile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Duminica dupa-amiaza, din cauza copacilor prabusiti sub greutatea zapezii, traficul rutier pe DJ184 a fost restrictionat.

Politistii Serviciului Rutier prezenti in zona i-au directionat pe soferi pe ruta alternativa DN18, prin Pasul Gutai. In aceasta dimineata circulatia a fost reluata.

„Avandu-se in vedere faptul ca in acea zona se circula in conditii de iarna, ii sfatuim pe soferi sa nu porneasca la drum daca nu au autoturismele echipate corespunzator cu anvelope de iarna, sa adopte o maniera preventiva de condus, sa respecte regulile de circulatie si pe ceilalti participanti la trafic si foarte important, sa respecte indicatiile politistilor.

Le reamintim soferilor ca legislatia in vigoare nu conditioneaza utilizarea anvelopelor de iarna de o anumita data calendaristica, ci de starea partii carosabile, respectiv atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Nerespectarea acestei obligatii se sanctioneaza cu amenda intre 9 si 20 de puncte-amenda (in prezent, intre 1.125 de lei si 2.500 de lei). In afara de sanctionarea cu amenda, se va retine certificatul de inmatriculare/inregistrare al autovehiculului, eliberandu-se o dovada inlocuitoare, fara drept de circulatie”, se arata in buletinul informativ al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2