IPP solicita DNA sa investigheze eventualele abuzuri savarsite de MAI si IGPR la protestul din 10 august

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Institutul pentru Politici Publice solicita Directiei Nationale Anticoruptie sa investigheze informatiile aparute despre eventualele abuzuri care ar fi fost savarsite de conducerea politica a Ministerului Afacerilor Interne si de o serie de comandanti ai IGPR la protestul din 10 august.

Potrivit unui comunicat al IPP, transmis marti AGERPRES, in spatiul public au aparut informatii potrivit carora, odata cu activarea Centrului National de Conducere a Actiunilor de Ordine Publica si preluarea comenzii acestuia prin Centrul de decizie de catre conducerea MAI (ministru/secretari de stat), cu ocazia protestului din 10 august, demnitarii aflati la comanda ar fi abuzat de aceasta pozitie pentru a dispune o interventie disproportionata si ineficienta, astfel incat sa creeze o imagine negativa a manifestatiei si sa conduca la oprirea acesteia si la descurajarea cetatenilor pasnici sa protesteze.

Totodata, IPP atrage atentia asupra informatiilor potrivit carora mai multor victime din randul protestatarilor, internate in unitati spitalicesti, nu le-au fost luate declaratii la spital de catre reprezentantii Politiei.

„Avand in vedere ca lipsa anchetelor e aparent sistematica, probabil cu interesul de a escamota numarul real al victimelor interventiei Jandarmeriei, exista suspiciunea ca acest lucru se intampla la ordin politic in dorinta de a se inregistra un numar cat mai mic de victime ale interventiei disproportionate ale fortelor de ordine”, spune IPP.

IPP considera ca se impune de urgenta ca DNA sa verifice aceste informatii „in conditiile in care protestul legitim al zeci de mii de oameni a fost deturnat in scop politic de incompetenta aparent voita a fortelor de ordine”.

De asemenea, IPP aminteste ca Sectia Parchetului Militar de pe langa TMB are in lucru dosarul jandarmului Raducu Serban, „care a agresat fizic fara motiv mai multi demonstranti in ianuarie 2018 si unde inca nu exista, la 8 luni distanta, nicio rezolutie”, se mai spune in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole