septembrie 19, 2021

Irak: 13 soldati au fost ucisi intr-un atac al gruparii Statul Islamic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

statul islamicTreisprezece soldati irakieni au murit intr-un atac cu bomba comis de gruparea Statul Islamic (SI) in 11 martie, la Ramadi, in vestul Irakului, a anuntat joi Ministerul Apararii, informeaza AFP citata de Agerpres.

Ministerul a dezmintit informatiile din presa care au relatat despre un atac aerian desfasurat de fortele coalitiei, conduse de SUA si care vizeaza fiefurile SI din aceasta tara.

Potrivit Ministerului Apararii al Irakului, o ancheta a scos la iveala existenta unui tunel ce lega pozitiile SI cu o casa folosita drept cartier general de armata irakiana la Ramadi, capitala provinciei Al-Anbar.

Explozia s-a produs la baza acestei cladiri si a distrus-o in intregime, avariind cladirile din jur, a explicat ministerul.

‘Trupurile neinsufletite a 13 dintre martirii nostri eroi au fost gasite langa locul exploziei’, intr-un perimetru cuprins intre 20 si 150 de metri, a adaugat ministerul, fara a preciza daca acest bilant este definitiv.

Potrivit ministerului, nici avioane ale coalitiei internationale, nici cele ale armatei irakiene nu erau active in acest sector la 11 martie, zi in care SI a desfasurat numeroase atacuri la Ramadi.

Forte antiguvernamentale, inclusiv jihadiste, detin controlul asupra unor parti din acest oras, situat la 100 de km vest de Bagdad, de peste un an de zile, mult inaintea ofensivei SI din iunie, care i-a permis sa preia controlul asupra unor vaste portiuni din teritoriul irakian.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2