Irak: Atac soldat cu 12 morti la Kerbala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Doisprezece civili au fost ucisi, vineri, in explozia unei bombe plasate intr-un autobuz la intrarea in orasul siit sfant Kerbala din Irak, informeaza AFP, titreaza Agerpres.

“Doisprezece civili au fost ucisi si alti cinci au fost raniti in explozia unei bombe, vineri seara, intr-un autobuz in Kerbala”, conform anuntului conducerii serviciului de sanatate al localitatii situate in centrul Irakului.

Potrivit sursei citate, printre victime se afla femei si copii. La locul atacului au fost desfasurate imediat forte de ordine.

Atacul nu a fost deocamdata revendicat.

In ultimii ani, atentatele s-au rarit la Kerbala, dar celule clandestine ale gruparii Stat Islamic continua sa organizeze atentate care ii vizeaza in special pe siiti.

Pe 10 septembrie, sute de mii de siiti veniti din lumea intreaga, in special din Iranul invecinat, au venit in pelerinajul Ashura la Kerbala, eveniment religios ce comemoreaza martiriul imamului Hussein, figura fondatoare a islamului siit.

La sfarsitul lunii octombrie, Irakul asteapta milioane de noi pelerini pentru Arbain, sarbatoare ce marcheaza incheierea perioadei de doliul Muhharam de 40 de zile, inceput la Ashura.

Ceremoniile prilejuite de Arbain au fost de mai multe ori intunecate in trecut de atacuri din partea gruparilor sunnite extremiste.

Acesta este cel mai important pelerinaj siit din lume si unul din adunarile religioase cele mai impresionate care aduce impreuna, anual, aproximativ 15 milioane de credinciosi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2