Irak: Cel putin 100 de morti intr-un naufragiu. Premierul irakian a decretat trei zile de doliu national

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Cel putin 100 de persoane, in majoritatea femei si copii, si-au pierdut viata, joi, intr-un naufragiu pe fluviul Tigru, in plina aniversare a Anului Nou kurd si a Zilei Mamei, fiind cel mai grav accident inregistrat in Irak in ultimii ani, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul irakian Adel Abdel Mahdi, care a vizitat locul accidentului si morga unde au fost transportate cadavrele, a decretat doliu national pentru trei zile. ONU a deplans accidentul ca fiind „o tragedie teribila”. Bilantul victimelor a crescut constant de la ora la ora. Potrivit Ministerului de Interne irakian, 94 de persoane si-au pierdut viata in naufragiu. Printre victime se afla 61 de femei, a declarat prim-ministrul. Autoritatile irakiene au anuntat ca 19 copii s-au inecat si 55 de persoane au fost salvate. Acest tragic eveniment a provocat agitatie la Mosul, oras din nordul Irakului deja afectat de trei ani de violente (2014- 2017) sub controlul gruparii jihadiste Statul Islamic (SI). Desi razboaiele repetate si atacurile jihadiste au provocat sute de mii de victime in ultimii ani in Irak, astfel de accidente au fost rare.

Ziua care marcheaza Anul Nou Kurd, Norouz, Ziua Mamei si sosirea primaverii incepuse intr-o atmosfera de veselie. Victimele se imbarcasera pe un feribot pentru a traversa fluviul Tigru si a ajunge in parcuri amenajate, unde familiile merg la picnic in mod traditional de Norouz. Dar ambarcatiunea s-a rasturnat inainte de a ajunge la complexul turistic spre care se indrepta, noteaza AFP, titrat de Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2