Irak: Cel putin opt morti dupa un atentat sinucigas la Bagdad

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Cel putin opt persoane si-au pierdut viata si alte 15 au fost ranite joi seara intr-un atentat sinucigas comis la o ora de varf intr-o piata din estul capitalei irakiene, au facut cunoscut surse din cadrul serviciilor de securitate si de sanatate, noteaza AFP, titrat de Agerpres.

„Un kamikaze si-a declansat centura cu explozivi in apropierea magazinelor din piata foarte frecventata Jamila” in cartierul siit Sadr City, a declarat pentru AFP un ofiter de politie sub acoperirea anonimatului.

Atentatul a facut opt morti si 15 raniti, a precizat el, un bilant confirmat de o sursa de la spitalul Al-Kindi. Atacul a avut loc la ora 21.00 (18.00 GMT), ora de varf dupa cina de ruptura a postului de Ramadan.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdata.

Devastat de ani de conflicte si violente, Irakul a anuntat in decembrie 2017 „sfarsitul razboiului” impotriva gruparii jihadiste Stat Islamic (SI), alungat din toate zonele urbane si populate pe care le controla din 2014 in Irak. Gruparea ultraradicala pastreaza, totusi, cateva celule clandestine, in special in zonele muntoase sau desertice, precum si de-a lungul frontierei putin pazite cu Siria. SI a revendicat mai multe atentate sangeroase in Irak.

In noiembrie 2018, atacuri cu explozivi au vizat diferite cartiere din Bagdad, iar explozia unei masini capcana a ucis trei persoane la Mosul, cel mai mare oras din nordul tarii.

Foto: The Japan Times

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole