Irak – Concentratiile ridicate de metale grele si amoniac au provocat moartea a mii de tone de crap din Eufrat

Decesul a mii de pesti de apa dulce in raul Eufrat din Irak a fost cauzat de concentratiile ridicate de bacterii coliforme, metale grele si amoniac, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), citata miercuri de Reuters, informeaza AGERPRES.

Mii de tone de crap, un peste de apa dulce, au fost gasite plutind moarte luna aceasta, evenimentul afectand veniturile fermierilor irakieni.

Crapul este o mancare traditionala in aceasta tara, servit in special la gratar.

Autoritatile din domeniul agriculturii au exclus varianta otravirii deliberate a apelor. O ancheta condusa de Ministerului Sanatatii din Irak laolalta cu OMS a relevat ca aceasta contaminare nu a fost toxica pentru oameni.

”Testele efectuate pe pestii morti au dezvaluit probleme serioase care au condus la o a doua investigatie a OMS in legatura cu probabila infectie virala a pestilor care ar fi cauzat moartea a mii (de exemplare) din rau. Rezultatele celui de-al doilea test urmeaza sa soseasca saptamana viitoare, a precizat OMS intr-un comunicat emis marti.

Incidentul ilustreaza inrautatirea problemelor legate de poluare in Irak, tara care se lupta sa ofere o cantitate suficienta de apa curata, in special in zona de sud.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2